ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

РОБОТА ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, РОЗМІЩЕННЯ ТА НАЛАГОДЖЕННЯ ЖИТТЯ ВПО

Дата: 18.05.2022 12:35
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

Робота із забезпечення, розміщення та налагодження життя переміщених осіб з першого дня війни є одним із пріоритетних напрямів роботи Ямпільської міської ради.

З 24 лютого по теперішній час, українці з гарячих точок країни знаходять  прихисток в Ямпільській громаді. Сьогодні  взято на облік 4694 внутрішньо переміщених особи.

Для таких громадян на території громади облаштовані місця для тимчасового їх проживання. Це дошкільні навчальні заклади, школи, комунальний готель та приватний сектор.

Розпорядженням міського голови ще в перші дні війни утворено штаб з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам. На його складі акумулюється допомога, що надходить від місцевих підприємців, благодійних організацій та небайдужих громадян у вигляді продуктових наборів (консерви, крупи, борошно, олія, яйця, сухе молоко, картопля, морква, печиво), засобів гігієни, ліків тощо.

Ямпільською територіальною лікарнею та ЦПСМД Ямпільської міської ради з 24.02.2022 по даний час медична допомога надана більш ніж пів тисячі осіб.

Налагоджена співпраця з відділом «Ямпільське бюро правової допомоги Томашпільського місцевого центру надання вторинної правової допомоги», де 36 осіб вже скористались правовою   допомогою.

Відділом освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради поведена робота по залучені до дистанційного навчання з 1 по 11 клас 162 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

Відділенням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ямпільського територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Ямпільської міської ради забезпечено надання 13 внутрішньо переміщеним особам соціальних послуг як консультативних так і стаціонарного догляду, а також надана гуманітарна допомога.

З метою забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, сімей, в яких виховуються такі діти, служба у справах дітей Ямпільської міської ради веде облік переміщених дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Вчасно вживає необхідних заходів передбачених чинним законодавством з метою забезпечення законних прав та інтересів дітей.

За ввесь період  роботи внутрішньо переміщеним особам було роздано більше 11000 кг продуктових наборів, 1500 шт. - медикаментів та понад 200 од. – засобів гігієни. Процес постійний та надважливий.

Ямпільська міська рада є ініціатором та організатором багатьох заходів – благодійних ярмарків, заходів для дітей, екскурсій, майстер-класів, робіт по благоустрою та ін. куди інтегровано переважну більшість тимчасових мешканців нашої громади.

Це неповний перелік проведеної роботи щодо ВПО, але значний.  Робота триває щоденно.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь