ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

В Україні стартує масштабна інформаційна кампанія до 8–9 травня

Дата: 06.05.2022 09:56
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

   8 та 9 травня Україна відзначатиме День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

    У ці дні ми вшановуємо пам’ять тих понад 80-ти мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу– усіх загиблих і тих, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

   Ці пам’ятні дати є нагадуванням про страшну катастрофу, яка стала можливою в результаті приходу до влади і змови двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму, що призвело до наймасштабнішої і найкривавішої війни в історії людства. Вона точилася одразу на кількох континентах: у Європі, Азії та Африці. У її вогнище було втягнуто 61-у державу світу, а це − 80 % людства.

   Непомірний внесок у перемогу зробило 7 мільйонів українців, які воювали у складі усіх армій Антигітлерівської коаліції.                                            

   Для України Друга світова війна стала найжахливішою катастрофою, бо саме на її території відбувалися найзапекліші бої, найжорсткіша німецька окупація.

   Україна зазнала найбільших людських втрат – 8 мільйонів українців та представників інших народів, які проживали на нашій землі.

    Колосальних втрат несли українці через украй жорстокі методи війни, які використовували як гітлерівський, так і сталінський режими. Радянська воєнна стратегія, опираючись на чисельну перевагу в людях, допускала масові втрати наспіх мобілізованих українців, роблячи з них «солдатів одного дня», перший бій для яких часто ставав останнім. Мирне населення гинуло від тактики «випаленої землі» з боку воюючих армій обох режимів.

     Нема жодної сім’ї в Україні, якої не торкнулася б та війна своїм чорним крилом. Загинув кожен 5-й українець, було знищено кожен 4-й будинок, зруйновано майже 700 міст, втрачено 40 відсотків економічного потенціалу.

    І сьогодні сучасним українцям, як і їхнім предкам, довелось дізнатися, що таке повномасштабна війна. Вірний спадкоємець гітлера путін з облудними гаслами посягнув на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців.

    Знову – смерті, руйнування, воєнні злочини та злочини проти людства.                     

    Путінська росія перевершила гітлерівську Німеччину у своїх нацистських злодіяннях, які  тепер мають свою назву – рашизм.  Його ознаками є насилля, тероризм, варварство, мародерство, крадіжки, депортація, звірства, геноцид.

    Протягом останніх десятиліть росія нав’язувала світу свою винятковість, вважала себе "головним переможцем" над нацизмом у Другій світовій війні і, водночас, сама ж розв’язала на нашій території небачену по жорстокості війну ХХІ століття, та стала загрозою миру у всій Європі.

   Для українців протистояння російській агресії – це боротьба за свободу проти імперських амбіцій агресивного сусіда. Наші славні захисники кров’ю ворога переписують завойовницькі плани кривавого диктатора!

   Ми – сила, яка повалить рашизм, щоб він не повторився, щоб ніхто ніколи більше не насмілився зазіхати на нашу державу!

   Тому традиційне гасло цих пам’ятних днів звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь