A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ ШЛЮБ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 22.04.2022 08:55
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

У період воєнного стану українцям, як і раніше, для реєстрації шлюбу потрібно подати заяву до будь-якого відділу ДРАЦС. При поданні заяви про державну реєстрацію шлюбу жінка та чоловік пред'являють на посвідчення своєї особи паспорт або паспортний документ.

Особи, які раніше перебували в шлюбі, можуть зареєструвати повторний шлюб за умови пред'явлення документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним.

Шлюб можна зареєструвати у той самий день.

Водночас, постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 213 «Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану» для військовослужбовців Збройних Сил України, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування, поліцейських та інших осіб з категорії, визначених цієї постановою, встановлена особлива процедура реєстрації шлюбу без особистої присутності одного чи обох наречених:

1) особа, яка відноситься до переліченої категорії, складає відповідну заяву про укладання шлюбу та подає її командиру (керівнику), яким засвідчується справжність підпису на відповідній заяві та забезпечується її передача до відділу ДРАЦС, до якого подано особисто нареченим (нареченою) заяву про державну реєстрацію шлюбу.

Шлюб реєструється у відділі ДРАЦС без присутності одного з наречених у день отримання заяви, на якій засвідчено підпис одного з наречених;

2) факт реєстрації шлюбу засвідчується актом про укладення шлюбу, який складається безпосереднім командиром (керівником) військовослужбовця, поліцейського, іншої особи з категорії, визначеною цієї постановою, та скріплюється гербовою печаткою відповідного органу (військового формування).

‌У такому разі акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома відсутніми нареченими;

3) факт реєстрації шлюбу також може засвідчуватися актом, який складає керівник закладу охорони здоров’я, в якому перебувають або працюють один чи обоє наречених, та скріплює печаткою (за наявності) цього закладу.

‌Акт може складатися у присутності обох чи одного з наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із них, хто відсутній, за участі двох свідків.

У таких заявах, актах про укладення шлюбу мають бути вказані відомості, визначені постановою.

У день отримання відділом ДРАЦС акту про укладення шлюбу складається актовий запис про шлюб у паперовій формі та його відомості вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

На підставі складеного актового запису про шлюб подружжю або одному з них у день звернення до відділу ДРАЦС, яким зареєстровано шлюб, видається відповідне свідоцтво.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь