A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ІНІЦІАТИВА

Дата: 18.04.2022 09:09
Кількість переглядів: 176

Зустріч квітникарок

З приходом погожої днини у місті та громаді активізувались традиційні роботи з благоустрою. З 27 березня на Ямпільщині традиційно проходить місячник впорядкування територій.

Вчора у місті за ініціативи дружини міського голови Валентини Гаджук відбулась зустріч з людьми, що закохані у квіти. Темою обговорення стало розширення кола жіноцтва, яке буде опікуватись новими клумбами та насадженнями у старостатах.

- Наша зустріч ознайомча. Ми хочемо почути про ініціативи у селах, дізнатись про людей, які зможуть благодійно взятись за квітникарську справу. Квітів є багато, але ми маємо подумати над тим, які саме стануть візитівкою громади і кожного населеного пункту окремо. Зосереджуймося на тих варіантах, які є охайними, невибагливими і стійкими, - говорила під час зустрічі із однодумцями Валентина Гаджук.

Зібрались люди, які і дійсно вкладають душу у догляд за квітами та насадженнями. Були жінки із Дзигівки, Безводного, Фільборково, Білої, Гальжбіївки та ін.

Змістовними та професійними були спічі переселенки, ландшафтного дизайнера Олени Сладкіх. Вона, зокрема, зосередила увагу присутніх на тому, що варто робити так звані антивандальські квітники, клумби, сміттєві урни, аби в людей не виникало бажання їх поцупити. Висаджене має бути притаманне нашій території, зокрема, це цибулькові рослини, трави, кущі, які приживуться в нашій кліматичній зоні. Також ландшафтна дизайнерка розповіла, що вже за багато років роботи у цій сфері не працює із сапою, як, зазвичай, звикли працювати ми. Її порада - основа клумби має бути вистелена агроволокном, оброблена від бур'янів і за потреби вже підстелена корою чи галькою, якої в нас є достатньо.

Учасниці зібрання погодили, що жителька хутіра Фпльборково Катерина Остапенко буде однією із відповідальних осіб у групі квітникарок-аматорів, адже має вагомий досвід у цій справі. Попередньо жінка об'їздить всі села, аби визначитись із посадковим матеріалом, який би став візитівкою кожного села та Ямпільської громади загалом.

Попередньо мова йшла про яблуню Недзвецького, яка має бутони темно-пурпурного або рожевого кольорів. Її ще називають червоною яблунею.

Отож, гуртуймося, об'єднуймось, шукаймо у селах своїх квітникарських представниць та цьогоріч із особливою любов'ю прикрашаймо нашу Ямпільшину. Робімо справу не на роки, а на десятиліття, - закликали учасниці зустрічі.

Нагадаємо, що триває акція "Подаруй місту квітку". Насіння та розсаду можна приносити до приміщення територіального центру (колишній Пенсійний фонд).

Скоро ми всі разом побачимо і оновлений центр міста, мова про клумби на стометрівці та біля фонтану. Там будуть висаджені багаторічні трави та кущі, квіти, встановлена кам'яна стела у вигляді туристичної карти громади та ін.

(За матеріалами газети «Ямпільські вісті»)


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь