A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЯМПІЛЬЧАНИ ДЕМОНСТРУЮТЬ НЕБУВАЛИЙ ПАТРІОТИЗМ

Дата: 26.02.2022 13:11
Кількість переглядів: 779

 

26 лютого біля колишнього райвійськкомату, а нині 2-го відділу Могилів-Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки знову було багатолюдно. Сюди прибувають добровольці і чоловіки, які отримали повістки по мобілізації, щоб пройти необхідні процедури, такі як співбесіди, медичні комісії і стати на захист України, щоб зупинити окупаційне нашестя.

Як повідомив «ЯВ» Віктор ПОНКРАШОВ, начальник 2-го відділу Могилів-Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, станом на сьогодні у на 95% сформована рота охорони ЗСУ і на 100% наш територіальний відділ. Всі мобілізаційні наряди виконані нами на 100%.

Народу дуже багато. Люди продовжують йти. Такої згуртованості я ще не бачив. Щодня працює медична комісія, людей перевіряють в починаємо їх відправку до бойових частин в повному обсязі. Щодо рівня підготовки. На сьгогодні люди йдуть в зв’язку з обстановкою, яка склалась в країні, напрямку у військові частини і одразу вони будуть виконувати завдання за призначенням. Елементарну підготовку володіння зброєю, хто забув, нагадають у частинах, якихось особливих підготовок не передбачено. Свої сили, знання учбову зброю – автомати і пістолети, яка у нього є, запропонував нам керівник СК «БАРС» Федір Водянюк. Він проведе навчання із збирання та розбирання зброї, користування нею з ротою охорони, з людьми, яких набрати у штат нашого відділення, ті, хто не проходив військову службу могли отримати ази знань.

Отже рота охорони, що дислокується на нашій території, сформована, розміщена і виконує свої обов’язки, отримана зброя, люди проходять навчальну підготовку. Отримуємо всебічну підтримку. Приходять небайдужі люди, пропонують свою допомогу, організували харчування. Ось зокрема з нашим депутатом, керівником сільгосппідприємства «Наталка» Анатолієм Сидоренком вирішуємо питання про закупівлю для роти охорони тепловізора та 10 потужних радіостанцій для спілкування. Взаємодія і всебічна допомога з боку міської ради. З міського бюджету виділені кошти, організоване харчування, обладнується підрозділ. Наша швейна фабрика ш’є одяг для роти та людей, якими доукомплектували відповідно до військового часу наш центр. Велика усім подяка, сказав Віктор Понкрашов. - Ще раз звертаюсь до усіх. Триває мобілізація. Вона стосується чоловіків віком від 18 до 60 років. Сьогодні ніяких проблем і питань немає. План виконується навіть із перевиконанням. Такої єдності допомоги і такого патріотизму ще не бачив. Я переконаний, що з такими настроями, з такими патріотами ворог буде знищений швидко. Перемога буде за нами. Слава Україні!

ЯКЩО НЕ МИ, ТО ХТО?

Ямпільчани завжди у ситуаціях, коли виникала загроза, демонстрували єдність і рішучість щодо їх подолання. Так було у 2014-2016 роках, коли в оголошені хвилі мобілізації наші чоловіки ставали на захист своєї Батьківщини. Хто, як не ми?» - чули тоді від військовиків. Ці ж слова «ЯВ» почули і від тих, хто прийшов до військкомату щоб долучились до оборони своєї держави.

Микола, м.Ямпіль:

- Не можу залишатись байдужим. Хто, як не ми станемо на захист України. Маю навички, адже служив свого часу в армії. Маю проблеми з зором, але стояти осторонь не можу. Тому прийшов добровольцем. Бусурманів не пропустимо…

Сергій, с.Русава:                                                

- Я хочу обороняти свою країну, свою державу. Сім’я підтримала моє рішення. У перемогу вірю свято.

Андрій, с.Біла:

- Перемога має бути за нами. Потрібно захищати Україну. Якщо не ми, то хто? Ми тут виросли, тут живемо, тут поховані наші батьки, тут мають залишитись наші діти. А тому, як би не було будемо захищати. Перемога буде за нами.

Серед добровольців багато колишніх АТовців, які без вагань йдуть до військкоматів і кажуть, що загартовані у боях, вони не бояться ворога і будуть до останнього боронити свою землю.

Зустріли біля військкомату Анатолій СИДОРЕНКА.

- Долучаюсь до допомоги, - сказав благодійник. - Де потрібно, де просять відгукуюсь. У нас шансу немає іншого, ніж здолати агресора. Я звідси не збираюсь їхати нікуди. Пропоную і переселенцям-чоловікам, які приїжджають сюди, ставати теж на захист України. Якщо можу допомогти роблю це. Ось купити те, що потрібно, дуже важко зараз. Шукаємо хороші рації. За гроші мова не йде, а за наявність потрібного. У мене діти у Бучі під Києвом, сказали нікуди не поїдуть. Записались у територіальну оборону. Вірю в нашу перемогу і робитиму усе, аби вона настала якнайшвидше.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь