A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ 25.02.2022

Дата: 25.02.2022 12:45
Кількість переглядів: 653

 

Сергій ГАДЖУК:

ЗБЕРІГАЄМО СПОКІЙ. СИТУАЦІЯ ПІД КОНТРОЛЕМ. ПРАЦЮЮТЬ УСІ ВІДПОВІДНІ СЛУЖБИ

Війна прийшла на нашу землю рішенням кремлівського вбивці, який спрямував на мирну Україну свої війська. Дорогу ціну заплатили українці, захищаючи свої домівки, рідних, дітей у перший день війни - 137 загиблих, серед яких 10 офіцерів, ще 316 українців отримали поранення. Такі цифри озвучив Президент України Володимир Зеленський. Але наші військовики дали гідну відсіч ворогу. За даними Міноборони, станом на 03.00 25 лютого було знищено: літаки - 7 од., гелікоптери - 6 од., танки - більше - 30 од., ББМ - 130 од. Втрати особового складу противника орієнтовно (уточнюється) 800 осіб.

 Міський голова Сергій Гаджук, одразу після його наради з силовиками: керівниками відділення Нацполіції, в/ч 3008 Нацгвардії, відділення «Ямпіль» Державної прикордонної служби України інформує:

- Сьогодні вранці провели коротку нараду відповідно наших повноважень, щоб зорієнтуватись у ситуації. Всі завдання, які стоять перед силовими структурами, контролюються у повній мірі. Що стосується військкомату він працює у штатному режимі згідно вимог часу, проводиться планова робота.

Головне завдання - не розповсюджувати фейки, не сприймати їх, не панікувати і не дестабілізувати обстановку. До наших громадян хочу довести таку інформацію: кордон у нас закритий, відповідні люди на своїх місцях, боєздатність постійно перевіряється. Вночі я особисто проїхав усі блокпости, вранці теж. Усе спокійно.

Вчора телефонували ямпільчани з приводу прольоту над нашою територією вертольотів. Інформую, це вертольоти наших Збройних Сил України. Не панікуйте. Але наголошу, якщо побачите якусь техніку негайно потрібно реагувати, повідомляти на «гарячу лінію» штабу Ямпільської міської ради (096)8721622. Особливо звертаю увагу: якщо побачите фосфорні помітки у вигляді хрестів, плям чи т. ін. на дорогах, потрібно негайно засипати їх, знищити, тому що їх можуть ставити диверсійні групи і по яких можуть бути нанесені удари. Хотів би попросити населення звертати увагу на літаючі об’єкти, такі як квадрокоптери, безпілотники та ін. і негайно також повідомляти нам, в якому місці і де бачили, щоб ми могли передавати далі цю інформацію для відповідної реакції по даному питанню.

Багато фейків, неправди, люди панікують, телефонують, але хочу заспокоїти усіх, ми на місці, ми працюємо. Не потрібно розпускати чутки, якщо не впевнені у їх правдивості не ширте, а інформуйте лише у разі достовірності інформації.

На сьогоднішній нараді із силовиками обговорювали питання щодо можливого перетину кордону а Молдовою, яка заявила про готовність прийняти біженців з України. Але перетинати кордон потрібно у законний спосіб. У Могилеві-Подільському працює пункт пропуску, який можуть перетинати люди. Самостійні спроби потрапити до сусідньої країни можуть бути сприйняті як ворожі дії з усіма витікаючими наслідками.

Вважаю, що на сьогоднішній день ми нікому, крім наших Збройних Сил та нашому українському духу довіряти не можемо. Тому віримо в нашу перемогу, зберігаємо спокій. У подальшому можливо залучатимемо наше населення для допомоги у вирішенні питання стосовно розміщення біженців, їх забезпечення. Якщо виникнуть проблеми. Якщо хтось виявить бажання стати волонтером і допомагати у харчуванні чи ін. для цього буде відповідний час.

Загалом всім, хто бажає вступити в територіальну оборону, вбачає себе корисним державі, він має прийти до військкомату, де пройти відповідну бесіду, медичне обстеження і далі реалізувати своє бажання бути потрібним нашій Україні.

- Людей хвилює наближеність Придністров’я, де дислокується ворожа армія. Чи є якість загрози нашій території?

- Ми не маємо повної інформації, щоб сказати, звідки і кого бомбили. Люди телефонували, що бачили безпілотні об’єкти. Компетентні органи перевіряють цю інформацію. Але скажу, що після кожного дзвінка я особисто зв’язувався із відповідними блокпостами, ніяких підтверджень про порушення кордону з боку Придністров’я не надходило.

- Як минула ніч з військовим станом і комендантською годиною у громаді?

- Все спокійно. У нас складено графік чергування, цілодобово дві відповідальні особи приймають усі дзвінки, комунікують по усіх питаннях. Ми знаходимо потрібні відповіді і відразу надаємо їх людям. До чергування залучені наші козаки, вони патрулювали вночі. Можливо, за потреби, будуть залучені і до допомоги в охороні містобудівних об’єктів. Підсилено охорону стратегічних об’єктів на території громади відповідно інструкцій.

- - Чи готові ямпільчани до прийняття біженців?

- Так. Згідно доручення ОДА ми вивчили ситуацію про те, скільки можемо прийняти біженців, працювали по селах із старостами, самі жителі приходили із пропозиціями прийняти переселенців. Отож відповідно рекомендованих 4000 місць для переселенців, хочу сказати, вчора на вечір з доповіді робочої групи наші благородні, щирі жителі виявили готовність прийняти 7800 біженців. Велика подяка вам, люди, за вашу небайдужість і готовність прийти на допомогу. Я пишаюсь своїми земляками. Ми визначаємо сьогодні базу, де можемо прийняти людей, прийняли дві сім’ї у готелі, а далі будемо вирішувати, куди їх розміщати далі.

Ще раз закликаю зберігати спокій. Ситуація під контролем. Разом ми сила. Нас не здолати. Слава Збройним Силам України, нашим захисникам. Слава Україні!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь