A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ В АФГАНІСТАНІ ТА НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 15.02.2022 17:21
Кількість переглядів: 249

Сьогодні, 15 лютого 2022 року, в  Ямпільській громаді  відбулись урочистості присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Святковий захід відбувався в Будинку дитячої та юнацької творчості.

 До присутніх звернувся голова міської ради Сергій Гаджук, який засвідчив свою повагу та шану в першу чергу,  воїнам -«афганцям», героям воєн і локальних конфліктів в інших державах, адже саме вони  є прикладом мужності і відваги, зразком людей, для яких «ОБОВ'ЯЗОК» - це не просто слово, а норма поведінки, суть життя.

Подвиги учасників бойових дій - це велика і велична правда історії. Це взірець для нинішнього покоління воїнів – нашої нової обороноздатної української армії, яка продовжує служіння Україні і демонструє приклад свідомого виконання обов’язків і патріотизму. Наші воїни – взірець високого професіоналізму і благородства.

Сергій Іванович побажав всім присутнім та їхнім родинам мирного неба, міцного здоров’я, благополуччя і довгих років життя

Очільник громади вручив  Подяки Ямпільської міської ради  та  цінні подарунки, а саме годинники учасникам бойових дій: Білінському Олександру Івановичу, Мироненку Анатолію Павловичу, Садовському Володимиру Петровичу, Здобнову Миколі Альбертовичу, Кучеру Анатоліію Івановичу, Головатому Ігору Івановичу, Аргірову Василю Миколайовичу, Красножону Миколі Миколайовичу, Гуменному Сергію Михайловичу, Гервазюку Олександру Михайловичу,  Петровському Віктору Васильовичу та  Лавицькому Василю Петровичу.

 Голова Ямпільської Спілки воїнів Афганістану Олександр Білінський також долучився до слів привітань та нагадав, що контингент Радянських військ перебував на території Афганістану понад дев’ять років. З усіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою, її тінь торкнулась майже кожної української родини. Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів. Нажаль, та війна і зараз передчасно забирає людські життя, свідченням того є і смерть ще одного побратима  Ямпільщини наприкінці минулого року. Саме тому, пам'ять про цих людей має жити в наших серцях.

     Хвилиною мовчання вшановано загиблих воїнів-інтернаціоналістів, після урочистих заходів покладено квіти до пам’ятника Воїнам-інтернаціоналістам.

Серед заходів ветерани побували на  могилах своїх товаришів, а міський голова Сергій Гаджук з букетом квітів та цінним подарунком відвідав Надію Кожухар  - матір загиблого воїна.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь