ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ

Дата: 02.02.2022 09:43
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Всесвітній день водно-болотних угідь цього року вперше буде офіційно відзначатися в контексті Організації Об’єднаних Націй – Генеральна Асамблея ООН визнала цю дату міжнародною.

Тож 2 лютого увесь світ говорить про важливість збереження цих важливих для планети екосистем. Адже саме цього дня у 1971 році в м. Рамсар (Іран) було засновано Конвенцію про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів.

Секретаріат Рамсарської конвенції визначив тему 2022 року: «Водноболотні угіддя – на користь людям і природі!». Оскільки необхідно привернути увагу людей до важливості водно-болотних угідь для багатьох аспектів нашої діяльності та здоров’я, а також ролі цих екосистем для збереження біорізноманіття.

Маємо розуміти, що відновлюючи та зберігаючи водно-болотні угіддя, ми застосовуємо природоорієнтовані рішення для накопичення води, адаптації до зміни клімату та вирішення багатьох соціально-економічних питань, пов’язаних з використанням природних ресурсів.

Для майбутнього планети ми маємо усвідомити важливість припинення руйнування і почати відновлювати водно-болотні екосистеми, берегти джерела прісної води та ощадливо її використовувати.

Щороку до інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня водно-болотних угідь Секретаріат Рамсарської конвенції готує низку освітніх матеріалів, які публікує на своїй сторінці.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь