ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ОБГОВОРЕНО НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ, ЩО СТОЯТЬ ПЕРЕД ГРОМАДОЮ

Дата: 25.01.2022 15:01
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

 

25 січня 2022 року міський голова Сергій Гаджук провів робочу нараду з нагальних та актуальних питань діяльності міської ради.

Участь у нараді взяли  секретар міської ради Вадим Семенюк , заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Майорова  та  Михайло Труба, а також керівники структурних підрозділів ради.

 Найактуальнішим питанням сьогодні є епідситуація в громаді.  Нагадаємо, що з 22 січня громада знаходиться в «помаранчевій зоні» в зв’язку з ростом захворівших на Сovid.

 Станом на ранок 25 січня в стаціонарі ковідного відділення Ямпільської лікарні перебуває 43 хворих – з них з підтвердженим діагнозом Сovid -    42 пацієнта. А це майже половина ліжкомісць. Хворі забезпечені киснем та всім необхідним.

Нажаль, статистика тих, хто лікується амбулаторно більша – таких хворих 63 з підтвердженою діагностикою ковіду. Невтішними є і показники забору зразків для ПЛР, що були взяті в понеділок 24 січня – з 87 заборів 86 позитивних.  Міський голова наголосив на  продовженні вакцинації, адже саме вона полегшує перебіг хвороби та її поширення. Наголосив і на тому, що ситуація у громаді є контрольованою, а  всі  служби працюють у режимі 24/7.

Слідуючим робочим питанням  було обговорення та напрацювання алгоритму поступового переходу громади на систему роздільного збору сміття. Вирішення даної проблеми  дуже актуальне – тому напрацьовується механізм як саме це буде відбуватись.

Забезпечувати дану роботу буде  комунальне міське господарство. Обговорено як придбати нові контейнери для роздільного збирання сміття, як закрити потребу у  спеціалізованій комунальній техніці для збору, транспортування, перероблення, знешкодження та складування побутових відходів, а також йшлося про визначення місця для складування відходів.

Міський голова  зазначив, що поряд з підготовкою всіх матеріальних ресурсів для позитивного результату найперше потрібно проводити інформаційну роботу, спрямовану на підвищення обізнаності населення, щодо такого способу поводження з твердими побутовими відходами.

Наголошено і на забезпеченні благоустрою у місті та сільських населених пунктах громади.

Ще одним важливим питанням обговорення став факт ремонтування доріг між населеними пунктами у нашій громаді.

27 січня 2022 року в Вінницькій обласні адміністрації буде відбуватись обговорення  пропозицій для поточного ремонту доріг Ямпільської територіальної громади.  Міський голова зазначив, що відбір буде відбуватись виходячи з стану дорожного полотна, інтенсивності його використання та забезпечення доступності населення громади до закладів соціального забезпечення. Акцентував увагу міський голова і на тому, що громада має взяти на себе зобов’язання фінансового характеру по співфінансуванню даних робіт – тому фінансовому управлінню міської ради було дано доручення для планування та перерозподілу відповідних коштів за результатами відбору.

У підсумку  також обговорено, яким чином буде проведено відзначення аматорських колективів, що приймали активну участь у  культурних заходах в  циклі закриття новорічно-різдвяних свят.  Визначено, коли саме відбуватимуться нагородження та відзначення, адже міський голова має особисто відвідати  кожен окремий колектив.

За результатами наради, по кожному обговореному питанню  - Сергієм Гаджуком дано відповідні вказівки та розпорядження для подальших дій.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь