A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ОБГОВОРЕНО НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ, ЩО СТОЯТЬ ПЕРЕД ГРОМАДОЮ

Дата: 25.01.2022 15:01
Кількість переглядів: 222

Фото без опису

 

25 січня 2022 року міський голова Сергій Гаджук провів робочу нараду з нагальних та актуальних питань діяльності міської ради.

Участь у нараді взяли  секретар міської ради Вадим Семенюк , заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Майорова  та  Михайло Труба, а також керівники структурних підрозділів ради.

 Найактуальнішим питанням сьогодні є епідситуація в громаді.  Нагадаємо, що з 22 січня громада знаходиться в «помаранчевій зоні» в зв’язку з ростом захворівших на Сovid.

 Станом на ранок 25 січня в стаціонарі ковідного відділення Ямпільської лікарні перебуває 43 хворих – з них з підтвердженим діагнозом Сovid -    42 пацієнта. А це майже половина ліжкомісць. Хворі забезпечені киснем та всім необхідним.

Нажаль, статистика тих, хто лікується амбулаторно більша – таких хворих 63 з підтвердженою діагностикою ковіду. Невтішними є і показники забору зразків для ПЛР, що були взяті в понеділок 24 січня – з 87 заборів 86 позитивних.  Міський голова наголосив на  продовженні вакцинації, адже саме вона полегшує перебіг хвороби та її поширення. Наголосив і на тому, що ситуація у громаді є контрольованою, а  всі  служби працюють у режимі 24/7.

Слідуючим робочим питанням  було обговорення та напрацювання алгоритму поступового переходу громади на систему роздільного збору сміття. Вирішення даної проблеми  дуже актуальне – тому напрацьовується механізм як саме це буде відбуватись.

Забезпечувати дану роботу буде  комунальне міське господарство. Обговорено як придбати нові контейнери для роздільного збирання сміття, як закрити потребу у  спеціалізованій комунальній техніці для збору, транспортування, перероблення, знешкодження та складування побутових відходів, а також йшлося про визначення місця для складування відходів.

Міський голова  зазначив, що поряд з підготовкою всіх матеріальних ресурсів для позитивного результату найперше потрібно проводити інформаційну роботу, спрямовану на підвищення обізнаності населення, щодо такого способу поводження з твердими побутовими відходами.

Наголошено і на забезпеченні благоустрою у місті та сільських населених пунктах громади.

Ще одним важливим питанням обговорення став факт ремонтування доріг між населеними пунктами у нашій громаді.

27 січня 2022 року в Вінницькій обласні адміністрації буде відбуватись обговорення  пропозицій для поточного ремонту доріг Ямпільської територіальної громади.  Міський голова зазначив, що відбір буде відбуватись виходячи з стану дорожного полотна, інтенсивності його використання та забезпечення доступності населення громади до закладів соціального забезпечення. Акцентував увагу міський голова і на тому, що громада має взяти на себе зобов’язання фінансового характеру по співфінансуванню даних робіт – тому фінансовому управлінню міської ради було дано доручення для планування та перерозподілу відповідних коштів за результатами відбору.

У підсумку  також обговорено, яким чином буде проведено відзначення аматорських колективів, що приймали активну участь у  культурних заходах в  циклі закриття новорічно-різдвяних свят.  Визначено, коли саме відбуватимуться нагородження та відзначення, адже міський голова має особисто відвідати  кожен окремий колектив.

За результатами наради, по кожному обговореному питанню  - Сергієм Гаджуком дано відповідні вказівки та розпорядження для подальших дій.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь