A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Шановні громадяни!

Дата: 17.01.2022 10:48
Кількість переглядів: 192

   За інформацією ДСНС України з кінця другої половини дня 17 січня 2022 року до кінця наступного дня 18 січня 2022 очікуються небезпечні метеорологічні явища. По всій території України очікуються пориви вітру 25-28 м/сек.(другий рівень небезпеки). Такі погодні умови можуть призвести до виникнення ускладнень в сферах енергетики, транспорту, тощо.

Найбільш небезпечними будуть регіони  у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях, але не слід нехтувати порадами ДСНС України.

 Будьте обачні та обережні, дотримуйтесь правил поведінки та безпеки у разі погіршення  погодних умов.

  • Вікна! Всі вікна в будинку або квартирі при сильних шквальних вітрах повинні бути щільно закриті.
  • Балкони! З незасклених балконів і лоджій слід прибрати абсолютно всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.). Були випадки, коли з кутових засклених балконів злітали старі вікна разом з рамами при ураганах.
  • На вулиці! Опинившись на вулиці в шторм слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев. Озирніться навколо, потрібно бути подалі від усього, що може відірватися, зламатися і впасти на голову. Не можна підходити до обірваних проводів і предметів (дерев), тому що вони можуть впасти.
  • Укриття! У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчому будинку (це може бути магазин, бібліотека, під'їзд будинку, тощо) або природному укритті до його стихання.
  • Великі дерева! Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, не паркувати під ними автотранспорт, тому що дерево може впасти або розламатися його гілки, які також можуть бути небезпечні при падінні. Також особливо небезпечні гнилі і старі, а також самотньо стоячі дерева.
  • Вдома! Вдома краще ховатися подалі від вікон. При зриві даху (якщо це, наприклад, одноповерховий будинок), потрібно ховатися під столом, в шафі, ванній кімнаті та інших подібних місцях.

Номери телефонів екстреного виклику при травмуванні людей, падінні дерев або гілок, а також при інших інцидентах: 101 або 103.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь