A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ НОВОРІЧНУ ЯЛИНКУ ЧИ СОСНУ ДО СВЯТ?

Дата: 23.12.2021 11:58
Кількість переглядів: 316

 

         Новий рік без ялинки – як зима без снігу. Суперечки про те, яку ялинку вибрати – живу або штучну – ведуться з тих пір, як з’явилося перше новорічне дерево з ПВХ. Для того, щоб раз і назавжди визначитися в своїх перевагах, потрібно спробувати обидва варіанти.

Фото без опису

                Прості і корисні поради при виборі ялинок.

Вибір живої ялинки до Нового року – завдання не з легких, адже їх безліч, на будь - який смак і гаманець. Сьогодні ялини, сосни та ялинки вирощуються на спеціальних підприємствах у відкритому грунті, щоб задовольнити грудневий новорічний попит на лісових красунь і зберегти ліс.

Як же зрозуміти чи довго лісова красуня простоїть в оселі (в квартирі або будинку) на новорічні свята?

Візуально і за допомогою деяких простих перевірок можна визначити свіжість новорічної лісової красуні, а саме:

  1. Гляньте на зріз стовбура дерева. Якщо на ньому присутня облямівка темного кольору шириною в кілька сантиметрів, то ця ялинка простоїть недовго.
  2. Пару раз стукніть стовбуром дерева по землі. Якщо голки з ялинки не обсипалися, то дерево ще свіже.
  3. Гілки ялинки повинні бути еластичними. Хрускіт і ламкість гілочок при згинанні говорить про те, що дане дерево зрубано було вже досить давно, значить, і простоїть воно недовго.
  4. Розітріть пальцями кілька хвоїнок. При цьому нехитрому процесі повинен з'явитися запашний запах ялини, а на пальцях повинен залишитися маслянистий слід від ефірних масел дерева.
  5. Колір ялинки повинен бути насиченим і однорідним.

Зверніть увагу, що на ялинкових деревах можуть бути небезпечні комахи (наприклад, кліщі), які ховаються в корі дерев від холоду, можливо навіть впадаючи в сплячку. Прокинутися від зимової сплячки вони можуть в теплі. Тому перед придбанням живі ялинки слід уважно оглянути на предмет наявності на ній живих істот. До речі, білі шишечки-крапельки на гілках можуть виявитися дрібними жучками-паразитами дерева.

Тож, купуйте ялинки і сосни з чіпами, які вирощені та оброблені на спеціальних підприємствах - тим ви збережете природу і свою оселю..

Якщо ви твердо вирішили стати прихильником «Грінпіс», перед походом у магазин спробуйте розібратися, як вибрати штучну ялинку хорошої якості. Щоб ви відчували себе більш впевнено, зважившись на такий відповідальний вчинок, ознайомтеся уважно з нижчепереліченими перевагами штучних ялинок:

      1. Економія фінансів. Вам не доведеться щорічно витрачатися на покупку живої ялинки, яка, до речі, сьогодні коштує не дуже-то й дешево. Купуючи штучну ялинку, ви платите один раз, а прослужити вона вам зможе 10 років і більше.

  1. Економія часу. Зверніть увагу, що штучні ялинки пишніше натуральних і, до того ж, вони також гарні, як і хвойні красуні. У пошуках розкішної натуральної ялинки вам точно доведеться обійти кілька ялинкових базарів. І будьте готові до того, що ваші пошуки можуть виявитися безрезультатними.
  2. Практичність. Згадайте, як сильно осипаються колючі голки з натуральної ялинки, і з якими труднощами щороку вам доводиться прибирати їх по всьому будинку. Штучна красуня точно не доставить вам подібних турбот.
  3. Безпека. Штучна ялинка вважається безпечною для дітей, оскільки голки у неї абсолютно не колючі.
  4. Турбота про природу. Купуючи штучна ялинку, ви подаєте своїй дитині добрий приклад дбайливого ставлення до природи.

         Вгадати з розміром штучної або живої ялинки не так вже й складно. Досить заздалегідь вибрати місце для установки і виміряти потрібну висоту.

Тож, бажаємо, щоб зустріч зимових свят пройшла для вас яскраво, незабутньо, і весь рік вас супроводжували удача та благополуччя.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь