A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ДО ВІДОМА  БЕЗРОБІТНИХ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Дата: 10.12.2021 15:20
Кількість переглядів: 364

 

Відділ соціального та медичного забезпечення Ямпільської міської ради доводить до відома усіх безробітних жителів громади. З січня місяця 2022 року держава надаватиме безробітним членам малозабезпечених сімей фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей (Рука допомоги). Державна інвестиція в программу стимулювання зайнятості малозабезпечених вже в перший рік може допомогти створити близько 2-3 тисяч нових малих підприємств.

Нова бюджетна програма – це нові можливості для територіальних громад, для зайнятості населення, створення нових робочих місць, поповнення місцевого бюджету податками від нових бізнесів, залучення додаткових інвестицій у громаду. Держава допоможе кожному безробітному з родини малозабезпечених, який хоче відкрити власну справу.

Державна допомога на започаткування власного бізнесу є безвідсотковою та складатиме до 15 мінімальних зарплат. Ці кошти надаються у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно повернути. Але сума, що повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Участь у новій бюджетній програмі можуть взяти непрацюючі малозабезпечені, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям і зареєстровані як безробітні. Щоб отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, малозабезпеченим потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно подати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

Програма розроблена Міністерством соціальної політики України на основі успішного досвіду пілотного проекту «Рука допомоги». Він був реалізований Мінсоцполітики у 2016-2019 роках у Львівській, Полтавській, Харківській областях та трьох територіальних громадах Житомирської, Донецбкої та Чернігівської областей за підтримки Світового банку в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Більшість новоспечених підприємців стали економічно незалежними та продовжують розвивати свій бізнес.

Детальний опис механізму надання допомоги міститься у постанові Кабінету Міністрів України №397 від 21 квітня 2021 року «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь