A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

РЕАЛІЗАЦІЯ МІЖМУНІЦИПАЛЬНОГО ПРОЄКТУ «ВЕЛОСИПЕДОМ ПО ПІВДЕННОМУ ПОДІЛЛЮ»

Дата: 23.11.2021 17:53
Кількість переглядів: 351

 

В рамках конкурсу Вінницької обласної Ради «Комфортні громади» проходить реалізація міжмуніципального проєкту «Велосипедом по Південному Поділлю», який має на меті створення  туристичного велосипедного маршруту, що пролягатиме територіальними громадами Південного Поділля: Ямпільській,  Крижопільській,  Піщанській, Ольгопільській, Городківській  та Чечельницькій та входить до міжнародного вело маршруту «Смарагдовий шлях».

Фото без опису

Наразі, по Ямпільській громаді проведена значна робота по реалізації проєкту, адже він потребує не тільки будівництва оглядових майданчиків, а й творчого підходу, обробки великої кількості інформації з визначенням найцікавішого що подивитись, чим зайнятись, куди відправитись, де зупинитись на ночівлю, як цікаво та із захопленням провести час на Ямпільській землі, тобто все, що пропонує Ямпільщина.

Отже, робота по реалізації проєкту закрутилась…

Перше, що було зроблено – це вивчено лінію маршруту, який за умовами проєкту проходить вздовж берега річки Дністер, визначено місця для будівництва оглядових майданчиків та встановлення інформаційних щитів з описом населеного пункту або громади.

Для розробки дизайну інформаційних щитів, створення туристичного сайту, аудіо гіду та онлайн мапи проведено збір з подальшою обробкою великого об’єму інформації та історичних фактів про громаду, її туристичних локацій, атракцій, цікавинкок, місць для відпочинку, оглядових майданчиків, фестивалів, пам’ятників, музеїв, етно – садиб, майстер класів тощо, та фотоматеріали вище переліченого.

Як результат, станом на 23 листопада, розробляється туристичний сайт YampilTRAVEL, аудіо гід, онлайн мапа маршруту. Розроблено макет інформаційних стендів, які будуть встановлені в селі Михайлівка, Пороги, Цекинівка, Велика Кісниця, на трасі біля входу до Оборонного скельного монастиря 11-17 століття поблизу урочища «Мохната гора» та при в’їзді в громаду зі сторони Вінниці та зі сторони Могилева – Подільського. Для зручності в користуванні, обрано сучасний підхід для розробки інформаційних щитів, адже вони містять в собі QR-коди туристичного сайту, аудіо гіду та онлайн мапи. Таким чином, кожен маючи при собі гаджет може зчитати інформацію зі щитка та визначити куди і коли йому помандрувати.

В селі Цекинівка та в урочищі «Мудраківка» (с. Михайлівка) завершується будівництво оглядових майданчиків, облаштовано підхід до Оборонного скельного монастиря 11-17 століття поблизу урочища «Мохната гора».

Роботи по реалізації проєкту тривають.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Анонім
2023-08-12 13:58:50

Цей маршрут функціонує, чи ще будується?

Відповідь адміністратора:

Доброго дня! Даний велосипедний маршрут функціонує (обовязковими є вимоги військового часу та зони прикордоння).

2023-08-25 12:08:45

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь