A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

«А сотню вже зустріли небеса…Летіли легко, хоч Майдан ридав…»

Дата: 19.11.2021 16:23
Кількість переглядів: 342

 

Революція Гідності або Євромайдан — політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року. Розпочалися протиправним розгоном мирної акції студентів і громадських активістів проти відмови політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію і масовим протестом громадян на ці брутальні дії правоохоронних органів «Майдан повстав, Майдан гудів… На подвиг і відвагу. І з міст, і з сіл, і звідусіль ішов народ під стягом»

Фото без опису

Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців, нашої політичної еліти.

Я пишаюсь тобою, мій рідний народе,

Бо заради Вкраїни, за гідність й свободу,

Прості люди безстрашно опліч устали,

Проти звірства і хамства влади повстали.

День Гідності та Свободи України було започатковано у 2014 році. Цього дня українці віддають шану патріотизму та мужності громадян, які стали учасниками цих подій, піднялися на захист прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору і є символ боротьби і перемоги, символом єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу.

В цей день на Ямпільщині відбулося покладання квітів до пам’ятника учасникам АТО та ООС «Лиш той свободи вартий, хто йде щодня за неї в бій».  

До цієї знакової події Ямпільська міська публічна бібліотека присвятила героїчний хронограф «Україна, Майдан. Шлях до свободи». В експозиції представлено документи про доленосні події в Україні початку XXI століття – Помаранчевої революції та Євромайдану та оформлено патріотичну викладку «Україна – територія гідності та свободи». Майдан 2004 року та Революція Гідності 2013-2014 років стали символом Свободи і Гідності українського народу.

   В сільських бібліотеках- філіях проведено бібліорепортаж «Майдан: хроніка подій», година пам’яті «Герої не вмирають», година-спомин «Все починалось з Майдану», історична година «Герої Небесної Сотні» та патріотичну хвилину «На варті наших душ Небесна Сотня».

Сьогодні життя України змінюється на очах, постає стара, як ця земля держава – вільна, незалежна, осяяна сонцем Україна. Ви частинка народу. Без вас, без усіх нас немає ні народу, ні історії. І нам творить нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон на публічному виступі сказав: «ЛЮБЛЯТЬ БАТЬКІВЩИНУ НЕ ЗА ТЕ, ЩО ВОНА ВЕЛИКА, А ЗА ТЕ, ЩО ВОНА ТВОЯ».

Живи, Україно, живи для краси,

Для сили, для правди, для волі!..

Шуми, Україно, як рідні ліси,

Як вітер в широкому полі.

До суду тебе не скують ланцюги,

І руки не скрутять ворожі:

Стоять твої вірні сини навкруги

З шаблями в руках на сторожі.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь