ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Обговорення громадськістю символіки Ямпільської територіальної громади

Дата: 04.11.2021 15:44
Кількість переглядів: 705

 

   Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальні громади сіл, селищ, міст можуть мати власну символіку, яка відображає їх історичні, культурні, соціально-економічні та інші місцеві особливості і традиції.

    Робоча група Ямпільської міської ради по напрацюванню проєкту рішення міської ради про офіційну символіку Ямпільської територіальної громади пропонує для обговорення громадськості зображення символіки – герба і прапора, які можуть бути взяті за основу для затвердження як офіційна символіка Ямпільської територіальної громади.

Зміст, опис та порядок використання символіки

Герб

Фото без опису

 

  Одним із найголовніших елементів герба є гербовий щит. Він має прямокутну форму із заокругленою нижньою частиною. Щит – символ захисту, могутності, справедливості і мирної праці людей. Співвідношення ширини до довжини геральдичного щита складає 7:8.

  Герб описується з боку щитотримача, тобто ліва і права сторони в гербовому щиті зображуються якби з боку людини, що стоїть за гербом. Тоді виходить, що оглядач, який дивиться на гербовий щит бачить його праву сторону зліва, а ліву – справа від себе.

  В правій частині герба зображення подільського сонця, над яким знаходиться козацький хрест жовтого кольору на темно-голубому фоні.

  В верхній частині щита стилізовано зображення Волино-Подільська височина, яка має блакитний колір.

  В центральній частині щита зображення човна зеленого та золотистого кольору в верхній частині, світло-коричневого кольору в нижній частині.

  Зображення човна на швидкоплинній річці синього  кольору. На синьому фоні річки – пороги, що характерно для місцевої ділянки Дністра. Нижня частина щита має забарвлення зеленого кольору і символізує аграрний сектор.

 Над щитом знаходиться срібна корона(башта), яка має три зубці, є символом повітового самоврядування.

  З правого і лівого боку щита  обрамлення колоссям пшениці золотистого кольору, перев’язаним жовто-блакитною стрічкою, що є державним символом.

  В нижній частині перерізу розміщено, справа і зліва дві виноградні китиці темно-синього кольору, листя зелене, що є символом родючості і життєдайності.

Прапор

Фото без опису

 Прапор являє собою прямокутне полотнище у співвідношенні 2:3. Прапор розділений на три рівні,  горизонтальні частини.

 Перша смуга синього кольору – колір безкрайнього подільського неба, символізує вірність, чесність, шляхетність, лицарські чесноти, бездоганність.

 Друга смуга має червоний (малиновий) колір. На ній у центрі прапора відтворено золотий Козацький хрест. Червоний колір та Лапчастий хрест є частиною загальновійськового прапора війська Запорізького часів Богдана Хмельницького та символізують розвиток козацтва на Ямпільщині.

  Третя смуга - зеленого кольору символізує багату природу, достаток і свободу та несе символіку аграрного сектору громади.

  Використовуються герб і прапор при проведенні урочистостей, при тиражуванні значків, буклетів та путівників, тощо, поряд з державною символікою.

Пропозиції просимо надавати у письмовій  формі до 14 листопада 2021року

за адресою: 24500, м. Ямпіль, вул. Свободи, 132 або на електронну адресу yampmr@i.ua

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь