A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

СПІЛЬНА НАРАДА З ГОЛОВАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

Дата: 01.11.2021 12:12
Кількість переглядів: 285

 

     Епідеміологічну ситуацію з поширенням ковід та темпи вакцинації в області обговорили 28 жовтня з головами територіальних громад та райдержадміністрацій на спільній нараді. Участь у нараді взяли голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, його заступник Ігор Івасюк та перша заступниця голови облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Фото без опису

     Голова обласної Ради нагадав, що з весни працює моніторингова група із забезпечення коронавірусних лікарень киснем, створена за його ініціативою. Її очолює депутат обласної Ради фаховий медик Ярослав Хребтій. Тоді ця робота дала можливість оперативно реагувати на нестандартні ситуації, тепер – із новою хвилею епідемії – робота моніторингової групи знову активізувалася.

     Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Ольга Задорожна розповіла про стан захворюваності на ковід на Вінниччині, а також про кількість вакцинованих у громадах. За її словами, наразі у Вінницькій області проведено 640 663 щеплення, першу дозу вакцини отримали майже 400 тисяч людей, другу – 277 тисяч. Вона зазначила, що втримувати ситуацію допомагає те, що відкриваються нові ковідні лікарні та створюються додаткові ліжка.  

     За показниками захворюваності на COVID-19 Вінницька область - в червоній зоні.      Лише за рахунок системної роботи медичної галузі, ми офіційно залишаємся в жовтій. А це значить, що продовжують працювати підприємства, їздить громадський транспорт, діти ходять в школи і садочки, тощо. Всі ми хочемо, щоб ситуація залишалась контрольованою. Але ситуація дуже складна.

     Пандемія невакцинованих - саме так вінницькі медики називають нинішню ситуацію по ковіду. Майже всі, хто має важкий перебіг – невакциновані. Росте не просто госпіталізація хворих, збільшується кількість саме важких хворих. Усі вони - на реанімаційних ліжках, яких в області не так багато, як треба.

        Смертність в два рази вища за минулу хвилю. Медики роблять все можливе, але у системи охорони здоров’я теж є свій ресурс.

     Зростає кількість хворих дітей. Обласна дитяча інфекційна лікарня вже завантажена на понад 70%. Наразі триває розгортання резервних ліжок.

        Єдиний шлях – це вакцинація.

        Це  не примушення. Ми пояснюємо, що відбувається, інформуємо, закликаємо і створюємо умови для вакцинації.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь