A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Інформація про роботу відділу соціального та медичного забезпечення Ямпільської міської ради за січень - вересень 2021 року

Дата: 21.10.2021 16:57
Кількість переглядів: 481

 

        

З 1 січня 2021р. до відділу соціального та медичного забезпечення Ямпільської міської ради  управлінням соціального захисту населення Могилів - Подільської РДА передано відповідно до акту прийому - передачі 300 особових справ жителів Ямпільської міської ради, які перебували на обліку в управлінні та отримували компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 року №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».  Виплата даної компенсації здійснюється тепер за рахунок коштів місцевого бюджету. За період січень – вересень 2021 року проведено виплату даної компенсації на суму 565,7 тис. грн.

Фото без опису

Протягом звітного періоду відділом прийнято 46 заяв з відповідним пакетом документів щодо призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які нездатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. З них призначено компенсації 25 особам, відмовлено – 18 особам. За період січень – вересень 2021 року проведено виплату даної компенсації на суму 248,3 тис. грн.

Загальна сума нарахованої та виплаченої компенсації становить 814,0 тис. грн. Станом на 01.10.2021 року заборгованості немає.

З метою підтвердження факту спільного проживання заявника з особою, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі працівниками відділу здійснюється контроль за наданням соціальних послуг  фізичними особами, які надають соціальні послуги. Протягом даного періоду проведено 69 актів обстеження.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 362 « Про внесення змін до  постанови КМУ від 05 квітня 2012 року № 321» та затвердженого Порядку відділ проводить прийом документів осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (ортопедичне взуття, засоби для ходіння, система протезів та ортезів нижніх та верхніх кінцівок, меблі, крісла колісні, допоміжні засоби для особистої гігієни, допоміжні засоби для підйому, протези молочних залоз та інші). За період липень - вересень 2021 року прийнято 57 заяв з відповідним пакетом документів для забезпечення технічними засобами реабілітації, які скануються та передаються по захищеному каналу зв’язку до Фонду соціального захисту інвалідів. Станом на 01.10.2021 року 45 особових справ осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення Ямпільської громади передано до Вінницького відділення Фонду соціального захисту інвалідів для подальшого опрацювання особових справ відповідних осіб.

Відповідно до Програми соціальної підтримки окремих категорій населення Ямпільської міської ради на 2021-2024 роки затверджено: Порядок надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій, членам сімей загиблих (померлих) осіб, які брали участь в Антитерористичній операції/Операції Об’єднаних сил які зареєстровані і проживають на території Ямпільської міської ради за рахунок коштів місцевого бюджету, Порядок виплати коштів на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, Порядок відшкодування коштів на медичне забезпечення громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Порядок відшкодування видатків, надання послуг, проведення обліку та розрахунків по зубопротезуванню пільговим категоріям громадян Ямпільської міської ради.

Розроблено та затверджено рішенням виконавчого комітету від 11 березня 2021 року № 54 Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Ямпільської міської ради та склад опікунської ради.

Відповідно до Порядку використання коштів для надання матеріальної допомоги соціально-незахищеним громадянам Ямпільської міської ради Програми соціальної підтримки окремих категорій населення Ямпільської міської ради на 2021-2024 роки протягом січня – вересня 2021 року до відділу звернулось 166 осіб для отримання матеріальної допомоги на лікування. Комісією з питань розгляду заяв для надання матеріальної допомоги соціально-незахищеним громадянам Ямпільської міської ради прийнято відповідні рішення про надання матеріальної допомоги. Проведено виплату матеріальної допомоги на лікування в сумі 156,5 тис. грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020р. № 587 «Про організацію надання соціальних послуг» здійснено оформлення документів 59 осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують соціальної послуги – догляд вдома. Працівниками відділу проведені розрахунки розміру плати за соціальні послуги залежно від доходів (за рахунок бюджетних коштів, з установленням диференційованої плати, за рахунок отримувача соціальних послуг) відповідно отриманої інформації про доходи осіб, що потребують надання соціальних послуг з ПФУ, фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування, центру надання адміністративних послуг. Рішення з відповідними документами про надання соціальних послуг вищезазначених осіб передано до Ямпільського територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Ямпільської міської ради для подальшого надання соціальних послуг соціальними працівниками.

Підготовлено документи та поселено 15 осіб, які потребують стороннього догляду у відділення стаціонарного догляду постійного або тимчасового проживання с. Дзигівка «Ямпільський територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг Ямпільської міської ради».

Проведено відшкодування аптечним установам (згідно договорів) вартості препаратів інсуліну для осіб, які потребують інсулінотерапіїї з державного бюджету на суму 821,6 тис. грн. та з місцевого бюджету на суму 148,0 тис. грн.     

У першому кварталі поточного року прийнято та передано до центру надання адміністративних послуг Ямпільської міської ради 79 заяв осіб з числа пільгових категорій громадян для нарахування та виплати компенсації за тверде паливо та скраплений газ.

          Розпорядженням міського голови від 12 березня 2021 року № 66 затверджено робочу групу по визначенню потреб у соціальних послугах Ямпільської територіальної громади. Відповідно до вищезазначеного розпорядження проведено роботу та оновлено дані щодо визначення потреб населення громади у соціальних послугах. В результаті чого створено соціальний паспорт громади.

         Рішенням 12 сесії 8 скликання Ямпільської міської ради від 27 серпня 2021 року № 1082 затверджено Програму фінансування витрат за надання пільг окремим категоріям громадян за послуги зв’язку на 2021-2025 роки.

          Постійно здійснюється консультування мешканців територіальної громади з питань соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг.

Проводиться інформаційно - просвітницька робота серед населення, спрямована на підвищення обізнаності з питань соціального захисту населення.

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь