A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ  ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

Дата: 29.09.2021 12:56
Кількість переглядів: 1307

 

    Сьогодні 80-ті роковини  пам’яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту. Пам'ять про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні й є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

Фото без опису

    В останні дні вересня у бібліотеках КЗ «Ямпільська міська публічна бібліотека» було організовано ряд заходів, щоб познайомити користувачів з однією із найтрагічніших сторінок в історії нашої Батьківщини – вересневими подіями 1941 року у Бабиному Яру та з метою вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, та трагічних подій у Бабиному Яру, поваги і толерантного ставлення до історії і культури інших народів.

    З нагоди вшанування трагічних подій у Бабиному Яру в КЗ «Ямпільська міська публічна бібліотека» організована та діє книжкова виставка – реквієм «Бабин Яр: наш біль і пам’ять», на якій представлені монографії, матеріали наукових конференцій, публікації, прозові та поетичні твори, що розкривають тему трагедії Бабиного Яру на тлі подій Другої світової війни.

У Безводнівській сільській бібліотеці-філії підготовлено виставку-пам’ять "Бабин Яр: пам’ять на тлі історії", де представлена література, що висвітлює ці трагічні події.

В Придністрянській сільській філії пройшла ретроспектива подій до Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру. Присутні на заході читачі ознайомились з книжковою виставкою "Пам'ять заради майбутнього", яка присвячена пам’яті всіх загиблих від рук нацистських окупантів в Бабиному Яру.

У Тростянецькій бібліотеці-філії представлена книжкова виставка-спогад "Жива пам'ять. Бабин Яр..."

В Качківській та Довжоцькій сільських бібліотеках-філіях експонується тематична викладка літератури «Попіл Бабиного Яру в наші стукає серця».

У Клембівській сільській філії пройшов відеопоказ «80 років пам’яті: забуттю не підлягає». Бібліотекар познайомила читачів з книгою Кузнецова А. «Бабий Яр», в якій зібрано розповіді тих, хто вижив і своїми очима бачив страшні події вересня 1941 року, та те, як фашисти намагалися приховати злочини.

В Бушанській філії відбулася тематична бесіда «Трагедія Бабиного Яру».

Урок-реквієм «Бабин Яр - життя і смерть. Тільки пам'ять не сивіє» пройшов в Русавській сільській філії. Виставка-реквієм «Праведники Бабиного Яру» організована в Порожанській сільській філії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь