ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЯМПІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 17.09.2021 11:16
Кількість переглядів: 376

 

Фінансове управління Ямпільської міської ради нагадує про необхідність сплати майнових податків з фізичних осіб до бюджету ради.

Фото без опису

Податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю.

Територіальні органи ДПС за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власників  нерухомості обчислюють податок з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб та надсилають/вручають платникам податкові повідомлення – рішення про сплату податку до 01 липня року, що настає за базовим податковим  (звітним) роком.

Нарахування плати за землю фізичним особам проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки до 1 травня поточного року, граничний термін сплати якого до 28 серпня поточного року.

Обчислення суми транспортного податку для  фізичних осіб здійснює контролюючий орган за місцем реєстрації платника податку, який надсилає (вручає) платнику податку до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року) податкове/податкові повідомлення - рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити.

Фізичні особи - платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації), а щодо плати за землю – за  місцем знаходження земельної ділянки, для проведення звірки даних щодо:

-  об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;

- розміру площі об'єктів оподаткування (житлової та/або нежитлової нерухомості, або земельної ділянки), що перебувають у власності платника;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

При виявленні розбіжностей контролюючим органом буде зроблений перерахунок податку на підставі оригіналів відповідних документів,  наданих платником податків:

  • документів, що підтверджують право власності на об’єкт оподаткування;
  •  на  перехід права власності;
  • на користування  пільгою.

        Контролюючі органи проводять перерахунок суми податку і надсилають (вручають) нове податкове повідомлення - рішення. Попереднє нарахування буде вважатися скасованим (відкликаним).

У разі, якщо платником повідомлення - рішення про сплату майнового податку не отримано, але фізична особа має у власності майно, що підлягає оподаткуванню, або отримано повідомлення, яке містить некоректну інформацію щодо об’єкта оподаткування, його площу, права на пільгу, розміру ставки податку або нарахованої суми податку,  їй слід звернутися до податкового органу для проведення звірки

 

        Нормами ПКУ передбачено застосування фінансових санкцій за порушення термінів сплати податку у вигляді штрафу:

- у сумі 10%  за затримку  до 30 календарних днів наступних за останнім днем строку сплати;

- у сумі  20%  за затримку понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати.

        На період дії карантинних умов штрафні санкції не застосовуються.

Тому просимо всіх платників податків проаналізувати ситуацію та своєчасно провести перерахування всіх належних податків і зборів до бюджету Ямпільської міської ради. Адже від наповнення міської казни залежить стан фінансування закладів освіти ( школи, дошкільні навчальні заклади, будинок творчості, дитячо – юнацька спортивна школа), охорони здоров’я в частині місцевих програм, закладів культури (бібліотеки, музеї, будинки культури, школи естетичного виховання дітей), соціального захисту та соціального забезпечення, ремонту та утримання вулиць і доріг, парків, скверів, пам’ятників та інших елементів благоустрою, цілого ряду заходів, які проводяться на території населених пунктів нашої територіальної громади.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь