A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ВАЖЛИВО

Дата: 16.09.2021 17:10
Кількість переглядів: 469

 

Ситуація погіршується, кількість хворих зростає

Фото без опису

27 хворих, один випадок летальний. У Ямпільській міській раді 15 вересня обговорили питання посилення карантинних та профілактичних заходів

Із настанням осінньої пори кількість хворих на коронавірусну хворобу зросла. Зокрема, у нашій громаді за статистичною інформацією із 27 ПЛР-тестів – 14 позитивні. На амбулаторному лікуванні перебуває 15 підтверджених ковід-пневмоній. Захворіло 5 дітей. Одна людина померла. Таку невтішну статистику озвучила головний лікар КП «Ямпільський МЦ ПМСД» Галина Плахотна на зустрічі у міській раді з представниками мережевих та оптових закладів торгівлі, ринку, підкресливши, що такий ланцюжок захворюваності спровокувала урочиста подія в одній із сімей Ямполя.

Заступник міського голови Михайло Труба озвучив на нараді про те, що знову варто повернутись до жорстких карантинних вимог роботи усіх торговельних точок у місті.

- На нараді в області директором Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА було наголошено на різкому збільшенні кількості хворих на ковід-19 у Вінницькій області. Зокрема вже на 60% заповнена Вінницька міська клінічна лікарня №1, а на 50% обласна дитяча інфекційна лікарня, - наголосив Михайло Труба.

Галина Плахотна додала, що більшість ямпільчан просто почали забувати про елементарні карантинні вимоги, протиепідемічні рекомендації та ін. Лікарка наголосила на важливості вакцинації. У медичному закладі у наявності вакцини різних виробників. На сьогодні вже більше 7 тис. жителів громади убезпечили себе від важкого перебігу хвороби, щепившись від коронавірусної інфекції.

Секретар міськради Вадим Семенюк наголосив на важливості проведення роз’яснювальної та профілактичної роботи із населенням, уникненням великого скупчення людей.

- Ми живемо в період адаптивного карантину. При будь-якому рівні масковий режим ніхто не відміняв. Наші працівники постійно працюють над цим. Якщо вже пішло посилення і ріст хвороби, то робімо ті речі, про які і так знаємо – носіння масок в магазинах та ринку, дезінфекція рук, кожних 2-3 години протирання вхідних ручок, протирання прилавків, банківських терміналів та ін. Дотримання норм при перевезенні людей в автобусах, на заправках, - зауважив начальник Ямпільського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Анатолій Шарко.

Окрім того, було вкотре наголошено, що носіння масок обов’язкове для всіх, як для вакцинованих, так і ні. Вакцинована людина може бути носієм хвороби, або хворіти у легкій формі.

Інформація щодо жорсткого посилення карантинних вимог також буде донесена до відома усіх старостинських округів територіальної громади.

ДО РЕЧІ

Станом на ранок 16 вересня в Україні зафіксовано 5744 нових випадків COVID-19. Зокрема захворіли 629 дітей та 95 медичних працівників. Госпіталізовано 1507 осіб; летальних випадків - 101; одужало - 1499 осіб.

На Вінниччині маємо 185 нових випадків хвороби. Всього від початку епідемії захворіло на COVID-19 73759 жителів нашої області.

ПРОХАННЯ

Дотримуйтесь правил протиепідемічної безпеки. Особливе прохання до хворих на коронавірусну інфекцію. Не наражайте на небезпеку людей, відвідуючи магазини, аптеки, базар та ін. місця, нехтуючи засобами захисту. За можливості залишайтесь вдома. Те, що ви переносите хворобу більш менш легко, не значить, що, заразившись від вас, хтось зможе здолати її так само без ускладнень і чи взагалі пережити. Бережіть одне одного. Будьте здорові!

Стоп-кадри з передачі Ямпільського ТРК.

Фото без опису

За матеріалами газети "Ямпільські вісті"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь