A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ДЗИГІВКА ШАНУЄ ТРАДИЦІЇ

Дата: 13.09.2021 11:24
Кількість переглядів: 433

Фото без опису

   Субота, 11 вересня ц.р. видалась багатою на події для села Дзигівка. Так, за ініціативи старости Анатолія Лампіги, у сільському Будинку культури в продовження марафону Пам’яті відбувся захід, на якому згадали  видатних дзигівчан,  які внесли свій внесок у розвиток села та окреслили плани на майбутнє свого старостинського округу. На заході були присутні секретар Ямпільської міської ради Вадим Семенюк, начальник відділу житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Леонід Рочняк, головний спеціаліст-архітектор Фелікс Зверховський та спеціально запрошені гості – головний редактор газети «Вінниччина» Олег Кривоніс та землячка дзигівчан, журналістка Раїса Ніконова, яка презентувала розроблений нею буклет «І розквітне Дзигівка у праці і слові».

   Порадували земляків концертом ансамбль бандуристів «Чарівні струни» (викладач Тетяна Сецикова), дует гітаристів Дмитро Кудима і Максим Главіш (викладач Ярослав Середюк) та зразковий хореографічний ансамбль «Наддністрянські віночки» (керівник Олеся Лукащук).

    Також були проведені громадські слухання, на яких селяни підтримали перейменування вулиць села Дзигівки. Так, вулицю Горького перейменували на честь земляка Сергія Петрова, який загинув під час виконання службового обов’язку в АТО, а вулицю Свердлова – на вулицю Артема Мілентьєва, який в роки Великої Вітчизняної війни героїчно врятував від розстрілу 2 тисячі мешканців села.    

    Незабутні враження залишило Храмове свято, яке традиційно щороку проходить у Дзигівці. З п’яти куточків Ямпільщини православні пройшли хрестною ходою до Свято-Михайлівської церкви, де відбулось богослужіння. Потім у кафе «Україночка» відбулась трапеза, організована силами жителів села.   

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь