A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Кількість нещасних випадків на виробництві зростає внаслідок  професійних захворювань на COVID-19

Дата: 17.08.2021 11:39
Кількість переглядів: 373

 

Протягом 2021 року рівень виробничого травматизму зростає в зв’язку з поширенням на території України COVID-19. Лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних працівників та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19 розслідуються, як випадки гострого професійного захворювання, відповідно до вимог «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року №337. Серед професій, працівники яких найчастіше травмувались/інфікувались на роботі, переважають лікарі, медичні сестри, молодші медичні сестри. Також високий рівень травматизму спостерігається в АПК,  переробній галузі, транспорті та будівництві.

Фото без опису

В І півріччі 2021 року по Вінницькій області за оперативними повідомленнями, що надійшли до робочих органів Фонду соціального страхування України у Вінницькій області зареєстровано 529 нещасних випадків, в тому числі нещасні випадки зі смертельним наслідком – 22. Комісіями за участю страхових експертів  з охорони праці управління проведено розслідування 529 нещасних випадків, з  них: 22 – зі смертельним наслідком; 3 – випадки смерті на підприємстві; 5 – нещасні випадки з можливою інвалідністю; 443 – гострі професійні захворювання (отруєння); 56 – інші. Відповідно до результатів розслідування комісіями складено 171 акт про нещасний випадок пов’язаний з  виробництвом за формою Н-1/П.

До Ямпільського відділення управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області в 2021 році надійшло 29 повідомлень про нещасний випадок/гостре професійне захворювання (отруєння), в тому числі  12 повідомлень по Ямпільській територіальній громаді, з них: 10 повідомлень від КП «Ямпільський медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ямпільської міської ради про гостре професійне захворювання та 2 –  про нещасні випадки на виробництві, які сталися в СТОВ «Нива» та ТОВ «АМГ Миронівське». За результатами розслідувань складено 10 актів не пов’язаних з виробництвом (Н-1/НП) та та 2 акти про нещасні випадки, що пов’язані з виробництвом за формою Н-1/П.

                                                                      

                                                             Ямпільське відділення управління виконавчої

                                                             дирекції  Фонду соціального страхування         

                                                             України у Вінницькій області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь