A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ДЕНЬ МІСТА: ГУЧНО СВЯТКУВАЛА ГРОМАДА

Дата: 16.08.2021 14:57
Кількість переглядів: 766

 

15 серпня яскраво, весело і щиро відзначали ямпільчани день народження свого міста. Оскільки у жовтні минулого року м.Ямпіль став адміністративним центром новоутвореної територіальної громади, то за рішенням організаторів до святкування долучились усі 18 старостинських округів, які увійшли до складу громади, таким чином об’єднавши дві події – День Ямполя і День Ямпільської громади. Насичена програма Дня міста і громади зібрала велику кількість учасників – ямпільчан і гостей міста.

Фото без опису

Святкування розпочалось о 15.00. Численні локації: виставки-продажі, атракціони «Світ розваг», виїзна торгівля місцевих підприємців розташувались у парковій зоні, на площі позаду бунику культури, вздовж вулиці Незалежності. А на міському стадіоні представляли виставки своїх світлиць старостинські округи громади, вражаючи глядачів оригінальністю експозицій, родзинками, притаманними кожному селу, а також щедрим частуванням, приготовленим умілими руками місцевих господинь. На великій сцені своїми виступами радували аматори Ямпільщини. Чудовий подарунок зробив своїм землякам Президент Вінницького Національного аграрного університету Григорій Калетнік, подарувавши незабутні запальні виступи гурту «Слов’яни» з м.Одеси та молодих креативних народних колективів і солістів Центру дозвілля і культури ВНАУ. Його ж подарунком ямпільчанам став яскравий феєрверк, який запалив небо над стадіоном о 21.00. Ямпільська міська рада запросила на день народження міста популярний гурт з м.Києва «Folky Fanky». А завершилось святкування запальною дискотекою 80-90-х, організованою молодіжною радоб при Ямпільській міській раді.

На свято у Ямпіль прибули численні поважні гості – народний депутат України Геннадій Вацак, перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон, Президент Вінницького Національного аграрного уніерситету Григорій Калетнік, голова Могилів-Подільської РДА Юрій Яцук, голова Могилів-Подільської районної ради Іван Телеваток, делегації з сусідніх Крижопільського, Піщанського, Чернівецького, Томашпільського районів на чолі із своїми керівниками. Разом з Ямпільським міським головою Сергієм Гаджуком вони оглянули світлиці, вітаючи кожен старостинський округ зі святом та приймаючи віншування від щедрих господарів.

Урочиста частина розпочалась з вітального слова Ямпільського міського голови Сергія Гаджука, в якому було наголошено, що ми велика ямпільська сім’я, об’єднана спільними справами, спільною відповідальністю, спільним прагненням зробити нашу Ямпільщину процвітаючою громадою. Для цього є ресурси і бажання, є підтримка Президента України, Верховної Ради, керівників області, сусідів наших, наших славних земляків, які живуть за межами Ямпільщини, але завжди пам’ятають про неї і прагнуть внести свій посильний вклад у її розвиток. Велика подяка усім вам. Ви наша опора, люди, на яких можемо надіятись і знаємо, що завжли знайдемо вашу підтримку. Миру, добра, благополуччя у кожну ямпільську домівку, побажав Сергій Гаджук.

На сцену піднялись поважні гості. Вони щиро вітали ямпільчан зі святом і бажали гарного настрою, втілення у життя найзаповітніших мрій.

- Ваше місто стрімко розвивається, розвивається його інфраструктура. Хочу подякувати усім, хто долучається до цих процесів - «Великому будівництву» Президента України, Верховній Раді, незабаром з’явиться міст, який не лише об’єднає дві держави, а й створить додаткові робочі місця, надходження до бюджету, що дасть поштовх подальшому розвитку вашої громади, вашого файного міста, - сказав у своєму виступі Геннадій Вацак.

Народний депутат України прибув на свято не з порожніми руками. Він вручив цінні подарунки двом новоствореним сім’ям ямпільчан - Миколи і Інни Макар та Вікторії Леонової і Євгенія Батринака та батькам шести новонароджени малюків – трьох хлопчиків і трьох дівчаток, які з’явились на світ впродовж останнього тижня - Олену та Вадима Калитко, Ганну та Вадима Бабіїв, Світлану і Василя Зіничів, Альоні та Григорія Манзюкам, Оксану та Андрія Омельяненкам, Світлану та Ярослава Богацьких.

Сьогоднішнє святкування - це ще одна можливість зізнатися в любові до рідного краю, згадати, за що ми його цінуємо та пишаємося. Це свято не лише для всіх його жителів, але й для тих, кого доля закинула далеко від рідної домівки. Ямпільська громада об’єднує всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у краї з особливим колоритом, традиціями і славною історією, зазначив у своєму вітальному виступі преший заступник голови Вінницької обласної Ради Володимир Кістіон. - Дякую кожному з вас, шановні жителі Ямпільскої громади, за всі добрі справи, за небайдужість до долі рідного міста, тим, хто змінює кожен день життя на краще.

Поєднуючи привітання з першим ювілеєм і прийдешній Днем Незалежності України Володимир Кістіон разом з головою Могилів-Подільської РДА Юрієм Яцуком вручив Почесні грамоти Вінницької обласної Ради та Вінницької облдержадміністрації Валерію Кожухарю, голові правління «Ямпільський приладобудівний завод»; Марії Жулкевській - лікарю-педіатру, Марії Домбровській - старості Цекинівського старостинського округу; Михайлу Франку - директору Ямпільського міського господарства; Віталію Степанчуку - керівнику аматорського колективу «Аколада» с.Качківка, Валентині Махновецькій - вчительці зарубіжної літератури Ямпільського ОНЗ ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 ім.І.Богуна Ямпільської міської ради. А також наш земляк передав цінний подарунок Ямпільській міській громаді.

Щиро вітали ямпільчан керівники Могилів-Подільської РДА Юрій Яцук і Могилів-Подільської районної ради Іван Телеваток.

- Ви потужна громада, яку очолив потужний керівник, вам з ним дуже поталанило, я дякую Вам за співпрацю, Сергіє Івановичу, і сподіваюсь на плідну співпрацю на багато рік, - сказав Юрій Яцук.

Іван Телеваток від імені депутатського копусу, себе особисто передав щирі вітання ямпільчанам з нагоди свята.

- Нехай Бог дарує вам наснагу, мудрість. Достатку, миру і добра вам. Збагачуйте своєю працею свої сім’ї, Ямпільщину і нашу Україну, - побажав голова районної ради.

Славної звитяжної історії Ямпільщини торкнувся у своєму виступі Президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік.

- З великою повагою і вдячністю хочу звернутись до кожного члена громади, які представили сьогодні свої виставки, світлиці. Ви продовжуєте великі трудові подвиги наших прекрасних, талатовиних, працьовитих ямпільчан. Це перші п’ятисотенниці і ті, хто у 80-ті повторив їх подвиг, прогримівши на увесь СРСР «Ямпільським почином», коли за це ми отримали прекрасний подарунок – наше селище Ямпіль почало називатись містом. Це вашею працею, працею ваших попередників ми маємо таку велику славу наших людей.

Усе, що робиться сьогодні – і міст, і дороги по громаді, і по Ямполю, вони почалися з приходом і з обранням міським головою Сергія Гаджука, бо це скромна, але водночас дуже бойова людина, яка захищає інтереси Ямполя, він хоче щоб розвивалась економіка, щоб були робочі місця, будувались дороги. І я думаю, що з також талановитою командою і усією славною громадою ви доб’єтесь успіхів. Дякую ямпільчанам, які стояли на захисті Батьківщині у Велику Вітчизняну, і захищають нашу Україну на Сході, демонструючи велике військове мистецтво. Я щасливий, що родився на Ямпільській землі. Саме ямпільські люди дали мені перші уроки як життя, так і ставлення, поваги до ближнього. І все те, що я досяг, ваше, наші дорогі ямпільчани. Від мене подарунок ямпільчанам – виступ талановитого гурту «Слов’яни», концерт неперевершених артистів ВНАУ на чолі з Дар’єю Довгань. А на завершення свята на вас чекає святковий салют на честь великого воїнського мистецтва і ратної праці ямпільчан. Здоров’я вам, нехай ніякі пандемії, ніщо інше не здолає наш козацький дух, слава вам, ямпільчани!

Сергій Гаджук вручив почесним гостям подяки від Ямпільської міської ради. Довгоочікуваним моментом урочистої частини стало вручення ордерів і ключів від новеньких квартир соціального житла 5 педагогам – Ользі Любомській, Катерині Мотуз, Валентині Парпальос, Інні Целік та Віталію Ященку і 5 лікарям Ямпільської громади – Ользі Баньковській, Тетяні Боднюк, Віталію Наумінському, Аліні Литвак та Катерині Горобець. Хвилювання, радість, теплі слова вітань і фото на згадку назавжди залишаться у пам’яті витуватців цієї приємної події.

Ямпільчани хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів земляків, які поклали свої життя на алтар Перемоги, захищаючи батьківщину від ворожих посягань.

Свято продовжилось чудовими, незабутніми виступами названих вище артистів. Співали і танцювали ямпільчани разом із запальними «Слов’янами», зачаровано слухали і споглядали чудові номери талановитої молоді - студентів ВНАУ, переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, заслуховувались незвичайним співом солістки гурту «Folky Fanky» Людмили Капітонової, півфіналістки «Х-фактору»-3, лауреат багаточисельних всеукраїнських конкурсів, багаторазова володарка Гран-прі в міжнародних фестивалях та конкурсах.

А завершилось святкування дискотекою 80-90-х та анонсованим святковим феєрверком.

Правопорядок під час святкування забезпечували ямпільські правоохоронці та військовики Нацгвардії.

Окрема подяка працівникам КП «Ямпільське міське господарство» за підготовку міста до святкування. Усім організаторам за гарний настрій і незабутні враження, якими щиро ділились у своїх коментарях ямпільчани.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь