A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Марафон Пам’яті триває

Дата: 27.07.2021 09:39
Кількість переглядів: 452

26 липня у селі Писарівці у шкільному актовому залі у рамках марафону Пам’яті відбувся захід з вшанування видатних писарівчан,  які присвятили своє життя захисту Батьківщини у воєнні роки та розбудові рідного села у мирний час.  На зібранні згадали імена тих, хто воював і хто загинув  під час Другої світової війни. Свою частку в Перемогу писарівчани вносили, хто як міг: одні партизанили, псували німецьку техніку прямо в селі, інші пройшли з війною по всій Європі. Деяким, на жаль, не судилось повернутись додому. З Писарівки  на фронт пішло 624 мешканця. З них повернулось живими лише половина.

      А далі розпочалась відбудова села силами жінок, підлітків і бувших фронтовиків. Вчорашні воїни,  з такою ж звитягою, як і здобували перемогу на фронті, взялися за мирну працю: будували дороги,  будинки, школу, ферми, піднімали сільське господарство, вирощували високі врожаї, розвивали тваринництво і займались бджолярством.  З вдячністю згадали і назвали поіменно всіх, хто залишив свій гарний слід в історії села.

   Приємно, що на зустрічі був живий свідок згаданих подій Грищук Іван Якович, який все своє життя присвятив професії водія, був нагороджений орденом «Знак пошани». На заході також була присутня Пінтя Валентина, дочка одного із ветеранів війни Пінті Василя, який пройшов весь фронт, а потім трудився у рідному колгоспі водієм.

    На жаль, невблаганний час забирає від нас всіх дорогих нам людей. Але у спадок від них нам залишаються їхні славні діла, і ми не маємо права ні про що забувати. Місія нинішнього покоління зберегти історичну пам’ять і передати її наступним поколінням. Марафон Пам’яті продовжується і естафета передається до села Петрашівки. До зустрічі 29 липня!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь