A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Акція вшанування пам’яті захисників

Дата: 23.07.2021 15:38
Кількість переглядів: 572

 

 

Сьогодні, в центрі м.Ямполя на площі Б.Хмельницького відбулось урочисте шикування учасників першого Всеукраїнського військово-спортивного вишколу «Щит і меч». Зокрема, відбулась патріотична акція вшанування загиблих захисників, наших земляків-ямпільчан у різні часи покладанням квітів та хвилиною мовчання. На заході були присутні перший заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна, Ямпільський міський голова Сергій Гаджук, заступниці голови Могилів-Подільської РДА Світлана Антонюк та Ганна Сінчак, учасники вишколу, їх батьки та громадськість.

Фото без опису

Нагадаємо, що вишкіл вже восьмий день триває на Ямпільщині, і саме сьогодні за планом його проведення для дітей організовано патріотичну акцію та ознайомлення із культурними місцями краю – музеями, туристичними локаціями. ГО «Форпост» організувала Всеукраїнський вишкіл в рамках заходів, приурочених до 30-річчя Незалежності України, на який з’їхалось 112 учасників з 14 областей України. Після урочистого маршу посадовці разом із учасниками вишколу поклали квіти до пам’ятних місць вшанування світлої згадки про наших земляків, що у різний час боронили її територіальну цілісність та недоторканість.

- Дозвольте привітати вас від імені голови Вінницької ОДА Сергія Борзова. Приємно вп’яте бути на Ямпільщини, тому що «Щит і меч» це захід, який має гарні традиції на Вінниччині. Так, до цього року це був вже традиційний, починаючи із 2017 року, обласний вишкіл, яким ми, безумовно, пишались.

Приємно, що цьогоріч Міністерство молоді та спорту України виділило фінансування із держбюджету і обласний вишкіл набув статусу Всеукраїнського. Вітаю ГО «Форпост», Федора Водянюка, що ви своєю якісною працею довели, що ми маємо честь приймати всеукраїнські масштаби. Впевнена, що місія, яку несе вишкіл, є актуальною в сьогоденні, бо живемо в умовах, коли держава боронить свої кордони. Поспілкувавшись із колегами та знаючи, що Президент України Володимир Зеленський домовився із молдовською стороною про будівництво мосту, можемо надіятись, що через кілька років вишкіл набуде міжнародного рівня, - зауважила у вітальному слові Наталя Заболотна.

- Ви започаткували найкраще, те, що об’єднує навколо ідеї пропаганди патріотизму та любові до своєї країни. Нехай це почуття не згасне у ваших серцях, а примножується. Кожному бажаю розвивати найкращі здібності, бути мужніми, сильними та витривалими, адже саме на вас, ми покладаємо надії в майбуття, - додала у вітальному слові Ганна Сінчак.

Ямпільський міський голова Сергій Гаджук,вітаючи учасників вишколу, зауважив, що Ямпільщина славиться своїми працьовитими людьми, серед яких, зокрема, і Федір Водянюк.

- Дякую людині, яка згуртувала у нашій громаді представників 14 областей. Федір Михайлович – це людина, яка не рахується із власним часом, щодень працює для вас, аби знали, як казати друзям добрий день, а ворогам давати відсіч, - зауважив Сергій Гаджук.

Віце президент Вінницької обласної Федерації рукопашного бою, керівник клубу «Барс», директор ВПК «Форпост» Федір Водянюк, у свою чергу, розповів, що за плечима учасників вишколу вже є марш кидок, спортивна підготовка, смуга перешкод, літній дощ та перші випробування. Сьогодні на завершення будемо знайомитись із культурою краю.

- Наш військо-спортивний стрій триває вже 8-ий день. Сьогодні ми вже одягнули вишиванки, торкнемось історії козацької землі. Дякуємо батькам, які довірили своїх дітей, тренерам, керівникам усіх організацій, владі, нашим друзям та партнерам, які подають руки допомоги у проведенні вишколу, - зауважив Федір Водянюк.

Сьогодні згідно загального плану проведення Всеукраїнського вйськово-спортивного вишколу «Щит і меч» запланована культурно-просвітницька програма. Покладання квітів, відвідування музеїв Ямпільщини, а саме музею-світлицю українського побуту в с.Миронівці, ІКЗ «Буша», урочище «Мохната», туристичне село Оксанівку, музей «Підземелля» в м.Ямполі.

              За матеріалами  газети «Ямпільські вісті»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь