A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЗУСТРІЧ З ПРИВОДУ ТАРИФІВ НА ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ У МІСТІ ЯМПІЛЬ

Дата: 28.01.2021 08:51
Кількість переглядів: 595

 

 

27 січня поточного року відбулась зустріч з представниками міської ради, керівництва КП «Ямпільводоканал» та мешканцями міста, які прийшли висловити свою незгоду з підняттям тарифів на водопостачання та водовідведення.

Переважну більшість протестуючих склали мешканці багатоквартирних будинків району Замостя міста Ямпіль.

Заступник міського голови Михайло Труба та секретар міськради Вадим Семенюк наголосили, що всі розрахунки по тарифоутворенню перевірені, однак з процедурою підняття тарифу у 2020 році попередньою владою вкрай не задоволені. Розрахунки необхідно було донести до громадськості, провести обговорення відповідно процедури. А тариф уже є нерентабельним, оскільки рішення про їх збільшення розглядалось майже ввесь 2020 рік, за час якого суттєво зросли ціни на електрику, зріс рівень мінімальних зарплат та податки.

Керівництвом КП «Ямпільводоканал» було доведено населенню та роз’яснено структуру тарифу, його економічне обґрунтування та наголошено на тому, що тарифи потрібно було переглядати щороку, а останній його перегляд був в 2017 році за нормами і витратами 2016 року, в зв’язку з чим підприємство загнано в борги.

Взяти на себе повністю усі витрати по водоканалу Ямпільська міська рада теж не може, пояснювали секретар міської ради Вадим Семенюк та заступник міського голови Михайло Труба. Варто врахувати, що сьогодні міський бюджет це не лише бюджет міста, а це бюджет усієї громади з 37 тисячами жителів. І покривати борги ямпільчан за рахунок сільських жителів або дофінансовувати водоканал для здешевлення тарифів є неправильним.

На завершення було вирішено оновити звернення мешканців Ямполя,  і з вимогою змінити тарифи у бік їх зменшення до 36 грн. за 1 куб. з побутових споживачів, і подати його на розгляд  Ямпільської міської ради.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь