A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ТАРИФИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ, СКРАПЛЕНИЙ ГАЗ, ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ

Дата: 20.01.2021 12:39
Кількість переглядів: 574

 

Ямпільська міська рада, зважаючи на численні звернення мешканців громади, інформує щодо ситуації, яка склалась по тарифоутворенню в громаді та в Україні в цілому.

Фото без опису

Уряд 28 грудня 2020 року вирішив скасувати пільговий тариф 90 коп. за кВт електроенергії на обсяг до 100 кВт і затвердив фіксовану ціну 1,68 грн. за кВт електроенергії. Нові розцінки вступили в дію з 01.01 2021 року. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до компетенції міської ради не входить формування тарифів на електроенергію.

Єдиний тариф по Україні на електроенергію для населення – 1,68 за кВт і діє з 01.01.2021 року. Міненерго опублікувало роз’яснення, що збережено без змін коефіцієнти дво- та тризонного обліку електричної енергії. З таким лічильником ціна електроенергії в нічний час буде на 50% меншою.  

Однак, новий тариф на електроенергію є тимчасовим рішенням, яке діятиме до 31.03.2021 року. До цього часу, за словами в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, Нацрегулятор спільно з енергопостачальниками напрацюють інший тариф для побутових споживачів.

Нажаль, піднялись і тарифи на газ та його транспортування.  На засіданні Національної комісії (НКРЕКП) 30 грудня 2020 року ухвалили зміни до тарифу з розподілу газопостачання. Наша громада є не газифікованою, але проблема ціни на газ є нагальною та болючою, адже більшість господарств використовують скраплений газ в балонах для приготування їжі.

Досі придбання скрапленого газу для потреб  населення відбувалось через спеціалізовані аукціони, однак з причин пільгової ціни на скраплений газ пропозицій з його продажу не надходило, і торги не відбувалися місяцями (останній відбувся у листопаді 2019 року)

З початку року Урядом встановлено нові показники вартості  скрапленого газу, на Ямпільщині його вартість за 1 л. складає 12,09 грн.

Ці уже хронічні проблеми викликають невдоволення та напругу серед мешканців, які позбавлені можливості користуватись пільгами на електроенергію та не забезпечені  природнім газом.

В зв’язку з цим, депутатами Ямпільської міської ради під керівництвом міського голови Сергія Гаджука на 3 позачерговій сесії 8 скликання Ямпільської міської ради 19.01.2021 року було ініційовано звернення до Президента України, Верховної ради України,  Кабінету Міністрів України, щодо зниження тарифів на енергоносії та скраплений газ для потреб населення до рівня економічно обґрунтованих і соціально –   справедливих. Також, Ямпільська міська рада звернулась до інших територіальних громад області з проханням підтримати дане звернення.

Збільшились в нашій громаді і тарифи на водопостачання та водовідведення, які були затверджені 3 листопада 2020 року.

Для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення ліцензіат (КП «Ямпільводоканал») щороку до 20 серпня подає уповноваженим органам (Ямпільська міська рада) заяву та розрахунки тарифів на плановий період (з 1 січня до 31 грудня, тобто тривалістю 12 місяців).

До 01 грудня 2020 року на підприємстві діяли тарифи, які були затверджені рішенням сесії Ямпільської міської ради № 472 від 14.09.2017 року і введені в дію із жовтня 2017 року.

Одинадцятого березня 2020 року підприємством КП «Ямпільводоканал» подано заяву до Ямільської міської ради (А.Юрченко) про встановлення тарифів на надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення із пакетом документів з дотриманням усіх вимог проходження процедур.

Двадцять другого травня  2020 року в газеті «Ямпільські вісті» тираж  № 21 було розміщено повідомлення про проведення відкритого обговорення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, де було зазначено, що з розмірами планових тарифів можна ознайомитись на підприємстві КП «Ямпільводоканал» та на офіційному веб-сайті Ямпільської міської ради: https://yampil-miskrada.gov.ua у розділі «ОГОЛОШЕННЯ» із зазначенням дати, щодо прийняття зауважень та пропозицій.

Однак, до листопада 2020 року від жителів міста Ямпіль, підприємств та організацій скарг та пропозицій  не надходило.

Відповідно до законодавства, рішенням виконавчого комітету Ямпільської міської ради попереднього скликання (А.Юрченко) № 200 «Про встановлення  тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що надаються  КП «Ямпільводоканал»  та введення в дію тарифу з 1 грудня 2020 року» затверджено нові тарифи.

Тарифи для побутових споживачів

Показник

Водопостачання, грн.

Водовідведення, грн.

Загальний  показник, грн.

Базовий тариф в цінах до 01.12.2020 р.

11

15

26

Базовий тариф в цінах піся 01.12.2020 р.

18,32

36,98

55,3

Опираючись на вище зазначене та у відповідності до норм чинного законодавства, на даний час відсутня можливість перегляду тарифоутворення на водопостачання та водовідведення.

З 4 січня 2021 року на КП «Ямпльводоканал» представленого нового керівника (Попов В. В.), створено робочу групу, проводиться інвентаризація майна комунального підприємства, розробляються конкретні заходи щодо якості постачання питної води, реконструкції мережі та роботи самого підприємства в цілому.

Дані заходи впроваджуються задля підвищення ефективності роботи підприємства.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь