A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Представники Ямпільської міської ради взяли участь у практикумах з галузевої законотворчості у Верховній Раді України

Дата: 03.12.2019 16:56
Кількість переглядів: 472

21-22 листопада у м. Києві проходив практикум із галузевої законотворчості та адвокасі для фахівців органів місцевого самоврядування за напрямом «Житлово-комунальне господарство», у якому взяла участь  секретар Ямпільської міської ради Мирослава Вжещ. Захід організовано Асоціацією міст України разом з Апаратом Верховної Ради України в рамках проєкту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».

Фото без описуПротягом дводенного навчання учасники практикуму мали змогу ознайомитися із законодавчою процедурою та правилами проєктування нормативно-правових актів, особливостями здійснення експертизи законопроєктів, взяти участь у засіданні круглого столу з питань ЖКГ за участі представників секретаріату Комітету Верховної Ради України з енергетики та житлово-комунальних послуг, Міністерства розвитку громад та територій України, Асоціації міст України. Здійснили екскурсію сесійним будинком Верховної Ради України. Для закріплення результату учасники ознайомилися з кращими практиками впровадження енергоефективних заходів в будинках міста Києва, де створено ОСББ. Після цього у приміщенні Асоціації міст України представники громад мали можливість поспілкувалися з компетентними фахівцями АМУ та обговорили можливості підтримки бюджетами реалізації проєктів у сфері ЖКГ, проблемні питання виділення земельних ділянок під багатоквартирними будинками тощо. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

А вже 28-29 листопада столиця приймала учасників практикуму із галузевої законотворчості та адвокасі для фахівців органів місцевого самоврядування за напрямом «Місцеві фінанси», серед яких була заступник Ямпільського міського голови Галина Ткач. Організаторами заходу також були Асоціація міст України спільно з Апаратом Верховної Ради України, що проводився в рамках вищезазначеного проєкту. Крім ознайомлення із законодавчою процедурою та правилами проєктування нормативно-правових актів, особливостями здійснення експертизи законопроєктів, учасники практикуму взяли участь у засіданні круглого столу з питань управління місцевими фінансами за участі представників секретаріату парламентського Комітету з питань бюджету, Міністерства фінансів України, Міністерства розвитку громад та територій України, Асоціації міст України.  На завершення першого дня навчання для учасників практикуму було проведено екскурсію сесійним будинком Верховної Ради України. Наступного дня у приміщенні Асоціації міст України місцеві фінансисти поспілкувалися з профільними фахівцями АМУ і обговорили актуальні питання місцевих бюджетів в контексті прийняття Державного бюджету України 2020 та змін до Бюджетного кодексу. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Наприкінці кожного практикуму учасникам було вручено сертифікати про успішне проходження навчання.

Фото без опису

Фото без опису

За основу взято матеріал із офіційного сайту Асоціації міст України https://www.auc.org.ua


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь