A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Щодо приміських автобусних маршрутів

Дата: 19.09.2019 14:15
Кількість переглядів: 1292

Останнім часом у районних ЗМІ активно шириться необгрунтована інформація про те, що нібито Ямпільська міська рада є основною причиною можливого припинення функціонування з 1 жовтня поточного року експериментальних маршрутів приміського сполучення Русава-Ямпіль-Біла та Пороги-Ямпіль-Гальжбіївка, оскільки відмовляється виділяти кошти з міського бюджету на співфінансування маршрутних перевезень до кінця року.  Реагуючи на матеріали офіційних ЗМі та переглядаючи коментарі громадян до них, хочемо внести ясність для широкого загалу щодо цього питання.

Фото без опису

Забезпечення можливості курсування зазначених вище експериментальних маршрутів було запроваджено відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 25.01.2019 р. №22 та затвердженої РАЙОННОЇ Програми забезпечення та фінансової підтримки експериментальних приміських автобусних маршрутів по Ямпільському району на 2019 рік згідно рішення районної ради 34 позачергової сесії 7 скликання від 11.04.2019 року №373 (сканкопія додається). Цією програмою чітко визначено, що відповідальним виконавцем є управління соціального захисту населення Ямпільської РДА, учасником програми є перевізник ФОП «Старенко», термін реалізації -  ВЕСЬ 2019 рік, і, що ВАЖЛИВО, у п.8 «Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми (для комплексних програм)» чітко прописано – РАЙОННИЙ БЮДЖЕТ, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього –  495, 4 тис. грн.,а в підпункті 9.1 «У тому числі основні джерела фінансування» - знову ж таки зазначено – РАЙОННИЙ БЮДЖЕТ!  

З якихось невідомих нам причин, розробникам та учасникам Програми не вдається виконати її в повному обсязі до кінця поточного року, і, як наслідок, постраждати від цього можуть люди, які вже звикли до систематичного користування послугами перевізника і оцінили їх зручність. Почалися звинувачення зі сторони районної влади на адресу міської ради у тому, що вона відмовляється співфінансувати дані рейси у ІІ півріччі 2019 року, у тому числі і у вигляді компенсації за пільгове перевезення школярів, які доїжджають із сусідніх сіл до опорних навчальних закладів міста. Хочемо звернути увагу на те, що підвезення учнів до міських шкіл, до яких вони змушені добиратися внаслідок проведеної освітньої реформи, має здійснюватися спеціально обладнаними ШКІЛЬНИМИ автобусами, а не загальним громадським транспортом на пільгових умовах, і фінансові витрати на такі перевезення згідно ст. 89 Бюджетного кодексу України  мають здійснюватися з районного бюджету, а вже організаційними питаннями забезпечення  підвезення школярів має займатися безпосередньо відділ освіти Ямпільської РДА.

Щодо виділення коштів із міського бюджету на  перевезення дорослого населення зазначеними приміськими маршрутами, то повідомляємо, що на засіданні профільної комісії міської ради депутатами дане питання було розглянуте, але не підтримане з причини невідповідності поданих райдержадміністрацією розрахунків, а саме необґрунтовано завищених показників кількості міського населення, кількості учнів та пільгових категорій громадян, яким надаються послуги перевезення. І головне, автобусні маршрути Русава-Ямпіль-Біла та Пороги-Ямпіль-Гальжбіївка є ПРИМІСЬКИМИ, а не міськими, і, відповідно, мають фінансуватися з районного бюджету, що і було передбачено вищезазначеною районною програмою.

Позиція райдержадміністрації та районної ради щодо порушеного питання призводить до збурювання суспільної думки населення та підвищує градус його незадоволення. На адресу міської ради з обвинуваченнями у відмові співфінансування лунають висловлювання окремих депутатів районної ради, які ніякого відношення до нашої громади не мають, і при цьому не сприяють у забезпеченні нормального транспортного перевезення людей із територіальних громад, від яких були обрані та в яких проживають.

Хочемо зазначити, що бюджет міської ради – це кошти кожного її мешканця, і спрямовуватися вони мають на задоволення потреб кожного ямпільчанина  без винятку. Ямпільська міська рада не має нічого проти того, щоб створити комфортні умови для перевезення ямпільчан в межах міста, і готова розглянути питання щодо запровадження та фінансового забезпечення міських маршрутів, але це вже окреме питання, яке може бути реалізоване після його детального вивчення з метою оцінки доцільності такого перевезення громадян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь