A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Не спалюйте сухе листя та побутове сміття!!! Альтернатива утилізації є!!!

Дата: 16.09.2019 16:20
Кількість переглядів: 613

З настанням осені у теплу та суху погоду у місті Ямполі почастішали випадки спалювання листя, гілок дерев та іншого сміття біля житлових будинків, на присадибних ділянках, городах, дачах, на територіях, прилеглих до  підприємств, організацій тощо. Ямпільська міська рада звертається до мешканців міста з великим проханням не спалювати сміття. Окрім сухої трави та листя до вогнищ потрапляють і пластик, і поліетилен, і гума.  Дим який виділяється під час вигорання такого непотребу, містить найнебезпечніші отрути – оксиди азоту, сірки, феноли, токсичні вуглеводні, канцерогенний діоксин, не кажучи вже про сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів.

Спалювання залишків рослинності на городах, присадибних ділянках теж є великою помилкою, адже, окрім токсичності диму, який має шкідливий вплив на людський організм, від вогнища знищуються ґрунтові мікроорганізми, що забезпечують багато корисних властивостей ґрунту, порушується його структура і знижується родючість.  Крім того, залишене без нагляду багаття за наявності вітру та легкозаймистих матеріалів в лічені хвилини може призвести до пожежі.

І пам’ятайте, спалювання сміття заборонено законом!  Згідно ст. 152 КУпАП за порушення правил благоустрою населених пунктів, в тому числі за спалювання відходів рослинного та промислового походження, передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1360 гривень!

Однією з альтернатив утилізації сухого сміття та листя є компостування на прилеглих господарських ділянках у компостних ямах. Також КП «Ямпіль-комунгосп» надає населенню послугу ОРЕНДИ ПРИЧЕПА від трактора, який займається вивезенням побутового сміття. Якщо у вас накопичилося багато побутових відходів, в тому числі сухе листя, бур’яни з городу, непотрібне гілля, ви можете домовитися зі своїми сусідами і спільно з ними замовити причеп на свою вулицю та викинути зібраний непотріб. Після чого приїде трактор і забере наповнений причеп. Вартість такої послуги, враховуючи всі витрати, становить 518 грн. Більш детальну інформацію щодо замовлення даної послуги ви можете дізнатися за телефоном 2-16-29.

Бережіть довкілля, власне здоров’я та здоров’я своїх дітей!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь