A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Міська рада – за створення Ямпільської об’єднаної територіальної громади

Дата: 03.09.2019 19:42
Кількість переглядів: 1178

Другого вересня 2019 року у сесійній залі Ямпільської міської ради відбулася зустріч депутатського корпусу міської ради, міського голови Анатолія Юрченка із ініціативною групою з числа депутатів районної ради, яку очолює Анатолій Комар, та керівниками територіальних громад Ямпільського району. На заході також були присутні кваліфіковані фахівці із облдержадміністрації: Інесса Ратушняк – заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА, Олександр Горба – заступник директора Департаменту фінансів, начальник управління бюджетної політики ОДА, Євген Шаповалов – радник з питань децентралізації Центру розвитку місцевого самоврядування, а також окремі представники виконавчої влади району та представники засобів масової інформації.

Фото без опису

Метою зібрання було питання обговорення об’єднання Ямпільської територіальної громади. Кожен із учасників заходу мав можливість висловити власну думку із зазначеного питання, також було заслухано експертів.

У своєму виступі міський голова зазначив, що міська рада протягом останніх чотирьох років постійно ініціювала питання щодо об’єднання територіальних громад району. Зокрема, рішенням 60 сесії 6 скликання від 11 червня 2015 року №1891 було ініційовано згоду на добровільне об’єднання всіх територіальних громад Ямпільського району в одну Ямпільську ОТГ. Проте підтримки цього рішення від територіальних громад району, районної ради та райдержадміністрації протягом чотирьох років так і не було. У зв’язку з цим 32 сесією 7 скликання міської ради 15 травня 2019 року було прийняте рішення №950 про ініціювання добровільного об‘єднання міста Ямполя із суміжними територіальними громадами Порогівської, Русавської та Гальжбіївської сільських рад. На превеликий жаль, згідно рішень сесій трьох зазначених територіальних громад ініціативу міської ради щодо об’єднання не було підтримано у зв’язку із їхнім баченням недоцільності такого об’єднання.

Беручи до уваги виступи голів сільських рад району та членів ініціативної групи,  з метою підтвердження подальших ініціатив міської ради за результатами зустрічі було прийнято соломонове рішення, згідно якого міським головою запропоновано повторно провести процедуру ініціювання проведення об’єднання всіх територіальних громад району в одну Ямпільську ОТГ. У свою чергу, Анатолій Комар зобов’язався відвідати всі 18 сільських рад району та переконати їх мешканців у доцільності об’єднання в Ямпільську ОТГ.

 Слід зазначити, що вже наступного дня, 3 вересня, міським головою Анатолієм Юрченком видано розпорядження №92 про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад міста Ямпіль та всіх територіальних громад району в об’єднану Ямпільську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Ямпіль та розпорядження № 93 про проведення громадського обговорення щодо добровільного об’єднання територіальних громад, згідно якого 19 вересня 2019 року о 16.00 будуть проведені громадські слухання шляхом зборів жителів міста Ямпіль в залі Будинку дитячої та юнацької творчості. Тож запрошуємо всіх небайдужих ямпільчан до обговорення. Пропозиції та зауваження приймаються на адресу електронної пошти yampmr@i.ua, за адресою міської ради: м. Ямпіль вул. Замкова, 94/2 з обов’язковим зазначенням прізвища, імені та по батькові, адреси мешканця та зазначення його думки щодо ініціювання добровільного об’єднання громад.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь