A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЯМПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

"Зупинити процеси децентралізації - неприпустимо"

Дата: 26.06.2019 14:01
Кількість переглядів: 508

Саме під таким гаслом 24 червня 2019 року у Києві при КМУ під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася нарада з представниками міст та селищ з питань прискорення процесу добровільного об’єднання територіальних громад, до участі в якій було запрошено і міського голову Анатолія Юрченка.

Фото без опису

Зустріч проводилася з метою обговорення можливостей надання додаткових стимулів тим територіям, які ще не долучилися до змін.

Під час наради піднімалося питання необхідності внесення змін до Конституції, щоб закріпити успіх і зробити децентралізацію незворотною. Основні напрями змін до Конституції, визначені Урядом і запропоновані до обговорення, наступні: закріплення чіткої системи адміністративно-територіального устрою, закріплення ефективної системи місцевого самоврядування, гарантування матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування та запровадження інституту префекта як інструмента контролю з боку держави.

Це дасть можливість втілити основну ідею: передати повноту повноважень і ресурсів на рівень громад; реформувати ланку райдержадміністрацій, як бар’єру до об’єднання; ввести інститут префектів – як контрольний механізм розвитку громад з боку держави; запровадити практику виконкомів, які будуть втілювати рішення, ухвалені жителями громад.

Прем’єр-міністром було озвучено пропозиції на рік з 1 січня 2020 по 1 січня 2021 року надати районним центрам статус об’єднаних громад – із повноваженнями та ресурсами, що є непоганим стимулом, аби протестувати систему і отримати власний досвід.

Окреме питання – пріоритетний перерозподіл коштів Держфонду регіонального розвитку на районні центри і міста районного значення, які не мають поки що власного ресурсу розвитку. Обсяг ресурсів – близько 3 млрд грн. За словами Володимира Гройсмана, це посилить можливості райцентрів, укріпить їхню фінансову спроможність. А вже люди на місцях вирішать, куди направити гроші.

Фото без опису

За основу взято матеріал із офіційного сайту КМУ https://www.kmu.gov.ua та https://www.facebook.com/volodymyrgroysman


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь